Όταν η Τουρκία ξεκαθαρίσει με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς στην Κύπρο, θα αναλάβει δράση στο Αιγαίο και τη Θράκη;

Νέες απειλές εκτόξευσε σήμερα ο Ταγιπ Ερντογαν, μιλώντας στην τελετή ένταξης στον Πολεμικό Ναυτικό μιας ακόμη κορβέτας και παρουσία των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Στράφηκε και πάλι προς την Ελλάδα και στην Κύπρο, μιλώντας και για εκβιασμό εναντίον της κατοχικής δύναμης.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή, προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει εκμετάλλευση φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο που θα αποκλείει την  Τουρκία και την (παράνομη) «ΤΔΒΚ»…

«Εκείνοι που νόμιζαν ότι μπορούν να παρακάμψουν την Τουρκία στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισαν να καταλαβαίνουν το λάθος τους… Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες αποδυνάμωσης της θαλάσσιας ισχύος της Τουρκίας». Δεν έχουμε βλέψεις εναντίον δικαιωμάτων και εδαφών άλλων χωρών. Αλλά αυτά που ζήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και  στο Αιγαίο ανέδειξαν την ανάγκη η Τουρκία να είναι ισχυρή και το Πολεμικό Ναυτικό μας είναι  δυνατό. Προστατεύουμε μόνο τα δικαιώματα της χώρας και των αδελφών μας”, πρόσθεσε, εννοώντας τους Τουρκοκύπριους».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι όσοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα αντίθετα με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έκαναν ένα “τεράστιο” λάθος.

Φωτογραφια Τουρκική Προεδρία