Η σύντομη επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη, του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στο εστιατόριο του διάσημου σεφ «Salt Bae» και να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς η χώρα του βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση με βασικά είδη διατροφής να παρουσιάζουν έλλειψη και τους πολίτες να δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Ο Μαδούρο επέστρεφε από ταξίδι στην Κίνα, όπου βρέθηκε για να προσελκύσει επενδύσεις για τη χώρα του, και επισκέφθηκε το διάσημο εστιατόριο Nusr-Et.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας φαίνεται μαζί με την πρώτη κυρία του και τον μάγειρα Νουσρέτ Γκιοκτσέ, του οποίου το ψευδώνυμο είναι  «Salt Bae», να καπνίζει ακριβό πούρο και να απολαμβάνει τις τεράστιες ζουμερές μπριζόλες που κόβει ο μάγειρας.

Όπως αναφέρει η Washington Post, ο ίδιος ο Γκιοκτσέ ανέβασε τα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, τα οποία όπως ήταν φυσικό προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων followers. Στη συνέχεια όμως έσβησε τις εικόνες και μία ευχαριστήρια προς τον Μαδούρο ανάρτηση.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως τα βίντεο είχαν προκαλέσει την οργή και την κριτική για τον σοσιαλιστή πρόεδρο, ο οποίος για να δικαιολογήσει το ακριβό γεύμα, εμφανίστηκε στην τηλεόραση και το αποκάλεσε «ευκαιρία που έχει κάποιος μία φορά στη ζωή του», ευχαριστώντας παράλληλα τον Γκιοκτσέ για τη φιλοξενία του.

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μαδούρο ήταν ιδιαιτέρως σκληροί: «Ενώ οι πολίτες της Βενεζουέλας υποφέρουν και πεθαίνουν από την πείνα, ο Νικολάς Μαδούρο και η γυναίκα του διασκεδάζουν σε ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου» ανέφερε ο Χούλιο Μπόρχες, εξόριστος πρώην πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της χώρας.