Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Οι αστυνομικές αρχές και η Europol εξάρθρωσαν κύκλωμα παιδικής εκμετάλλευσης σε 40 χώρες

Οι αστυνομικές αρχές και η Europol εξάρθρωσαν κύκλωμα παιδικής εκμετάλλευσης σε 40 χώρες

01/04/20 20:28

Οι αστυνομικές αρχές και η Europol εξάρθρωσαν κύκλωμα παιδικής εκμετάλλευσης που δρούσε σε 40 χώρες μετά από έρευνα που προκάλεσε η βελγική Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία της Ανατολικής Φλάνδρας (Federal Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen).

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίoυ

 Συγκεκριμένα οι βελγικές αρχές εντοπίστηκαν πάνω από 9 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο με παιδιά από όλο τον κόσμο σε κατ' οίκον έρευνες. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των βίντεο δεν είχε κυκλοφορήσει.

Στη συνέχεια οι βελγικές αρχές με τη συνεργασία της Europol κινητοποίησαν την λεγόμενη "Victim Identification Task Force" που μέσω της οποίας έχουν εντοπιστεί ήδη 70 παιδιά και 30 ύποπτοι.

Η βελγική ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία κατόρθωσε να εντοπίσει 60 ύποπτους (εκ των οποίων 24 στο Βέλγιο) και 40 θύματα, και υπολογίζει το πραγματικό σύνολο σε 90 υπόπτους και 110 θύματα. Κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίων σε ορισμένες άλλες χώρες, ενώ στην Αυστραλία, ένας ύποπτος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης.

Περισσότερες συλλήψεις και διασώσεις αναμένονται σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η αστυνομία σε περισσότερες από 40 χώρες εξετάζει τα πακέτα πληροφοριών που καταρτίζει η Europol με πληροφορίες από τη βελγική ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία.


Σχετικά άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ