Οι Τούρκοι προετοιμάζονται πυρετωδώς να κυριαρχήσουν σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο με όλες τους τις δυνάμεις και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής. Το σχέδιο τους τώρα είναι να μετατρέψουν την Ακτοφυλακή, σε ναυτικό πολεμικό σώμα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο η  τουρκική γραμματεία εξοπλισμών και τα ναυπηγεία στην Τούζλα συμφώνησαν για την κατασκευή 105 εξοπλισμένων ταχύπλοων σκαφών.

Το όλο σχέδιο έχει ορίζοντα επίτευξης των στόχων το 2020, αλλά κάτι τέτοιο εκτιμάται ως πολύ φιλόδοξο και θα τραβήξει ένα με δύο χρόνια μετά, μαζί με την κατασκευή του τουρκικού αεροπλανοφόρου Anadolou. Τα σκάφη αυτά σύμφωνα με την φωτογραφία τουρκικών ΜΜΕ, θα διαθέτουν ένα βαρύ πολυβόλο 0,50 mm και θα κινούνται με εξωπραγματικές ταχύτητες άνω των 50 μιλίων στο Αιγαίο. Σκοπός τους αρχικά ο πλήρης έλεγχος του Αιγαίου στον τομέα έρευνας και διάσωσης, υποβαθμίζοντας την ελληνική Ακτοφυλακή.

Δεύτερον τα πλοιάρια αυτά έχουν δυνατότητες εξοπλισμού ακόμη και μικρά συστήματα πυραύλων, καθώς και μεταφοράς κομάντος.

Σε τέτοιου είδους αποστολές οι Τούρκοι προσανατολίζονται εδώ και καιρό, λόγω των φιλοδοξιών τους για διχοτόμηση του Αιγαίου στον 28 μεσηβρινό, ενώ απειλούν το σύμπλεγμα Δωδεκανήσων και ειδικά το Καστελόριζο.

Το  αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα Mizrak-U UMTAS (Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi), έχει τοποθετηθεί στα ταχύπλοα σκάφη κλάσης Κ, αποτελώντας μεγαλύτερο εφιάλτη για τα «εχθρικά πλοία» (στο Αιγαίο πέλαγος).

Η τουρκική αμυντική εταιρεία ROKETSAN, η οποία κατασκευάζει το εν λόγω σύστημα αντιαρματικού πυραύλου με βεληνεκές μάχης 8 χλμ, υλοποίησε το εν λόγω σχέδιο, το οποίο προσδίδει στα τουρκικά ταχύπλοα περιπολικά σκάφη (κλάσης ONUK MRTP), δυνατότητες πραγματικά εξωπραγματικές για τα δεδομένα μια κλειστής θάλασσας όπως είναι π.χ το Αιγαίο πέλαγος.

pentapostagma.gr