Δύο από τους κορυφαίους συνεργάτες του αντιπροέδρου Μάικ Πενς είναι θετικοί στο νέο κορωναϊό: Πρόκειται για τον προσωπάρχη του αντιπροέδρου, Μαρκ Σιόρτ και τον βοηθό για πολιτικά θέματα. Marty Obst.

Η είδηση προκάλεσε νέο πανικό στο Λευκό Οίκο, καθώς ο κ. Σιόρτ είχε επαφές με σημαντικούς αξιωματούχους της αμερικανικής προεδρίας.

“Σήμερα, ο Μαρκ Σιόρτ, επικεφαλής του επιτελείου του Αντιπροέδρου, διαγνώστηκε θετικός στον COVID-19, ξεκίνησε την καραντίνα και βοηθά στη διαδικασία ανίχνευσης των επαφών” (που είχε τις προηγούμενες ημέρες), δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Devin O’Malley, εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου.

Υποστήριξε ότι τόσο ο κ. Πενς όσο και η σύζυγος του Κάρεν Πενς, διαγνώστηκαν αρνητικοί στον ιό το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑBC News ένας ακόμη υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου έχει διαγνωστεί με τον ιό, ενώ αρκετοί υπάλληλοι βρίσκονται ήδη σε καραντίνα.

“Ενώ ο Αντιπρόεδρος Πενς είχε στενή επαφή με τον κ. Σιόρτ, σε συνεννόηση με την Ιατρική Μονάδα του Λευκού Οίκου, θα τηρήσει το προεκλογικό πρόγραμμά του σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC”, αναφέρει η δήλωση.

Ο Πενς διασχίζει τη χώρα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας εδώ και λίγες εβδομάδες. Έκανε επισκέψεις στο Lakeland και στο Tallahassee της Φλόριντα το Σάββατο. Την Παρασκευή, πέρασε χρόνο στην πατρίδα του Ιντιάνα, όπου ψήφισε αυτοπροσώπως στην Ινδιανάπολη, πριν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στο Οχάιο και την Πενσυλβανία.

https://hellasjournal.com/