Το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο «μακεδονική γλώσσα» μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη συμφωνία Πρεσπών, ανέφερε ο ανταποκριτής του πρακτορείου MIA στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη προκλήθηκαν πολλές αντιδράσεις στην πΓΔΜ, καθώς, για πρώτη φορά, κατά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ, η Συμμαχία δεν χρησιμοποίησε τον όρο «μακεδονική γλώσσα» στον ιστότοπό της όπως συνήθιζε ανέκαθεν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του σκοπιανού πρακτορείου, ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση από την ελληνική πλευρά για να μην χρησιμοποιηθεί ο επίμαχος όρος στην ιστοσελίδα τη συγκεκριμένη ημέρα, λόγω ‘’της ευαισθησίας της διαδικασίας επικύρωσης του Πρωτοκόλλου Ένταξης της ‘Μακεδονίας’ στη Συμμαχία, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί την Παρασκευή από το Ελληνικό Κοινοβούλιο’’.

Μια υψηλού επιπέδου πηγή του ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε μέσω του MIA ότι «το ΝΑΤΟ θα χρησιμοποιεί τον όρο ‘μακεδονική γλώσσα’ μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με τη συμφωνία Πρεσπών».

Το ΝΑΤΟ, λένε οι πηγές, ‘’κάνει τα πάντα για να μην προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από οποιαδήποτε πλευρά και για να μην τεθεί σε κίνδυνο η διαδικασία ένταξης της ‘Μακεδονίας’ στη Συμμαχία’’
.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το ΝΑΤΟ θα επιστρέψει στη συνήθη πρακτική της χρήσης του όρου ‘’μακεδονική γλώσσα’’, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη μέχρι τώρα πρακτική, αναφέρει το ΜΙΑ.