ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

“Η Ρωσία θα καταστείλει με σκληρό τρόπο ανάλογες προκλήσεις, όπως αυτή με το βρετανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα”. Τη δημόσια αυτή προειδοποίηση, απηύθυνε ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Ποπόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη “Ροσίισκαγια Γκαζέτα”.

Μάλιστα ο Μιχαήλ Ποπόφ τόνισε πως η ιθαγένεια της χώρας που θα παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα δεν θα ληφθεί υπόψη στην απάντηση της Μόσχας, ενώ κάλεσε του αντιπάλους της Ρωσίας να σκεφθούν πολύ για το αν αξίζει να οργανώνουν τέτοιες προκλήσεις, γνωρίζοντας τις δυνατότητες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφορικά με την στάση που κράτησε η Αγγλία ύστερα από το θερμό επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε πως οι δηλώσεις του Λονδίνου μαρτυρούν πως δεν αποκλείουν στο μέλλον να επαναλάβουν τις προκλητικές του ενέργειες με πλοία του Πολεμικού τους Ναυτικού στα ρωσικά ύδατα. Σχετικά με το συμβάν στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ποπόφ εμφανίστηκε βέβαιος πως η πρόκληση του Λονδίνου ήταν στοχευμένη.

https://www.ertnews.gr/