Η Babcock Team 31 επελέγη από το βρετανικό υπουργείο Άμυνας για το πρόγραμμα φρεγατών γενικών αποστολών Τ31. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ναυπήγηση πέντε σκαφών με μέσο κόστος 250 εκ. στερλινών ανά μονάδα. Οι νέες φρεγάτες Arrowhead 140, θα ξεκινήσουν να ναυπηγούνται από το 2023.

Στο πρόγραμμα θα εργαστούν περίπου 1.250 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι, ενώ θα υποστηριχθούν άλλες τόσες θέσεις εργασίας. Οι εργασίες ναυπήγησης θα ξεκινήσουν άμεσα μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες. Οι σχεδιαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν τώρα και οι ναυπηγήσεις θα ξεκινήσουν το 2021 και θα ολοκληρωθούν το 2017.

Οι φρεγάτες Arrowhead 140 (Type 31) θα παράσχουν στο Βασιλικό Ναυτικό νέας τεχνολογίας σκάφη ικανά να αναλάβουν πληθώρα αποστολών. Στόχος είναι και η προώθηση των εξαγωγών με δέλεαρ την λογική τιμή πώλησης και την ευελιξία όσον αφορά τον οπλισμό και τον εξοπλισμό των σκαφών.

Τα σκάφη είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με μικρό πλήρωμα ενώ διαθέτουν όλες τις νέες τεχνολογίες. Στο πρόγραμμα συμμετέχει και η Thales. Τα σκάφη θα διαθέτουν το σύστημα διαχείρισης μάχης Tacticos της Thales.

defence-point.gr