Ένα τραγικό ατύχημα συνέβη στη Ρωσία που έχει προκαλέσει σοκ στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αλλά και τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε η πρώτη, ιστορικά, συντριβή του stealth ρωσικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το stelth μαχητικό αεροσκάφος, συνετρίβη στην Άπω Ανατολή και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Komsomolsk-on-Amur, κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, σε σχετική απόσταση από αεροπορική βάση της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Εκπρόσωπος των ρωσικών αστυνομικών αρχών που αναπτύχθηκαν στην περιοχή μετά την συντριβή δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη 120 χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Dzyomgi στην περιοχή Khabarovsk Krai.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι το μαχητικό αεροσκάφος Su-57 εξερράγη και καταστράφηκε πλήρως, ενώ οι ειδικοί έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες της συντριβής αλλά και για τους μηχανισμούς καταγραφής στοιχείων πτήσης.

Τέλος, φαίνεται πως η συντριβή προέκυψε μετά από πρόβλημα στον κινητήρα, που ήταν και το αντικείμενο εξέτασης κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. ο πιλότος κατάφερε να εκτινάξει το κάθισμά του, να αποφύγει την σύγκρουση, ενώ στη συνέχεια τον περισύλλεξε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mil Mi-8.

Με πληροφορίες από: Sputnik