Η Αμερική αντιλαμβάνεται πως το παγκόσμιο σκηνικό περιστρέφεται γύρω από τα πυραυλικά συστήματα και «ακονίζει» τους πυραύλους Tomahawk.

Ο πύραυλος cruise «Tomahawk» αποτελεί ένα από τα πιο κύρια οπλικά συστήματα στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, λόγω τόσο της αποτελεσματικότητάς του όσο και της αξιοπιστίας που έχει επιδείξει σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί βλέποντας πως ο τρόπος διεξαγωγής πολέμου αλλάζει, καταλαβαίνουν πως ακόμα και αυτό το κλασσικό και αξιόπιστο όπλο χρειάζεται μια αναβάθμιση, με το νέο πύραυλο ακριβείας να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αποστολή.

Δείτε εντυπωσιακά πλάνα από την εκτόξευση.https://www.onalert.gr/eksoplismoi/tomahawk-i-amer...


Η αξιοπιστία και χρήση του πυραύλου Tomahawk

Τόσο Αμερικανοί και στρατιώτες της Συμμαχίας χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, που διαθέτει δυνατότητα παροχής πληροφοριών πλοήγησης και στόχευσης από GPS, περισσότερες από 2.300 φορές σε μάχη.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2018, πολεμικά πλοία και υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ εκτόξευσαν 66 πυραύλους – cruise Tomahawk σε εγκαταστάσεις χημικών όπλων της Συρίας.

Ένα χρόνο πριν, 59 πύραυλοι-cruise Tomahawk χτύπησαν ένα αεροδρόμιο της Συρίας, από το οποίο εκτοξεύθηκαν χημικά όπλα ενώ ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό εκτόξευσε πέντε Tomahawk το 2016 στην Υεμένη, για να καταστρέψουν παράκτια πυραυλικά αμυντικά συστήματα που στόχευαν εμπορικά και πολεμικά πλοία στον Κόλπο του Άντεν.