Διαδηλώσεις κατά των ισραηλινών ενεργειών  εναντίον των Παλαιστινίων ξέσπασαν στην Τουρκία. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα και το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με ηγέτες στη Μέση Ανατολή για να συζητηθεί η κλιμάκωση της βίας.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, πλήθος μπροστά από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη. Έντονες διαμαρτυρίες και συνθήματα για τις επιθέσεις του ισραηλινού κράτους εναντίον των Παλαιστινίων. Πολλοί κρατούσαν  σημαίες και πανό, και φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω με το Ισραήλ».

Χθες βράδυ ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασιλιά Αμπντουλάχ Β ‘της Ιορδανίας. Κατά τη συνάντηση όπου συζητήθηκε η κατάσταση της Παλαιστίνης, ο Πρόεδρος Ερντογάν φέρεται να αντέδρασε κατά του Ισραήλ αναφέροντας ότι “Όλοι οι Μουσουλμάνοι αποτελούν στόχο των επιθέσεων”.

Επίσης επικοινώνησε αργότερα με τον Εμίρη του Κουβέιτ, Σεΐχη Nawaf al-Ahmad al-Jabir al-Sabah. Νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς και τον επί κεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters