Κραυγή αγωνίας από τους αλιείς για τα σκάφη τους που κινδυνεύουν

Σε ένα λιμάνι επικίνδυνο που δεν εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε είναι αναγκασμένοι να ελλιμενίζουν τα σκάφη τους οι ψαράδες του Κολυμπαρίου. Ο έντονος κυματισμός των τελευταίων ημερών ήρθε να αναδείξει την ακαταλληλότητα του.

«Έρχεται όλη η θάλασσα ζωντανή μέσα από το μπογάζι που λέμε εμείς οι ναυτικοί και μπαίνει μέσα και δημιουργεί κυματισμό» λέει στο neakriti.gr αλιέας.

Ένας δεύτερος αλιέας τονίζει πως «το λιμάνι μας φιλοξενεί 5 - 6 τουριστικά πλοία και μεγάλα αλιευτικά αλλά λόγω τώρα του καιρού στριμωχτήκαμε μέσα στο μικρό λιμανάκι και τα υπόλοιπα τα μεγάλα φύγανε και πήγανε στα καλά λιμάνια, προσήνεμα γιατί εδώ δε στέκει κανένα. Θα σπάσουνε τα σκάφη.».

Με την κατασκευή του νέου λιμανιού πριν από αρκετά χρόνια, άλλαξε η ροή των κυμάτων με αποτέλεσμα να εντείνεται και το πρόβλημα της διάβρωσης της ακτής του Κολυμπαρίου.

«Ένα λιμάνι εφτιάξανε το οποίο είναι καλοκαιρινό. Όλα τα λεφτά πήγανε πεταμένα. Δεν υπάρχει λιμάνι στο Κολυμπάρι» τονίζει αλιέας.

Λύση υπόσχεται να δώσει το έργο προστασίας της ακτής το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας με προϋπολογισμό 6 εκ. ευρώ. Τη μελέτη για την προστασία του λιμανιού του Κολυμπαρίου έχει εκπονήσει Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.