Η νέα απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ 

Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε έκτακτη  Γενική Συνέλευση και αποφάσισε "παύση καθηκόντων" για δύο μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με το cretalive.gr είχε να κάνει με την άποψη ότι δεν μπορούσαν να έχουν τις θέσεις του Αντιπροέδρου  και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου, όπως αυτές είχαν καθορισθεί και ψηφιστεί στο πρώτο ΔΣ της νέας διοίκησης. Μάλιστα  τους είχαν ζητήσει να παραιτηθούν σε σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα  και είχαν κληθεί και οι δύο, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι τέτοιο.

Αντιπαράθεση όμως έχει ξεσπάσει για την απομάκρυνση των δυο μελών  σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα.

Τι λέει η Διοίκηση του ΟΛΗ για την απομάκρυνση

"Δεν έχει καμία σχέση με τοπικά ζητήματα"

"Καμία συμμετοχή δεν είχαν η Διοίκηση του ΟΛΗ και ο Διευθύνων Σύμβουλος στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΙΠΕΔ για παύση των καθηκόντων των κ.κ. Μπαμιεδάκη και Βερυκοκίδη" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ., μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε η συγκεκριμένη απόφαση. 

Ειδικότερα στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

"Σε απάντηση των όσο γράφτηκαν και ελέχθησαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την παύση δύο μελων  του Δ.Σ. του ΟΛΗ Α.Ε. αναφέρουμε τα κατωθι:

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου μαζί με άλλα 9 περιφερειακά λιμάνια της χώρας λειτουργούν με την μορφή ανωνύμου εταιρείας, με αποκλειστικό μέτοχο το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Το ΤΑΙΠΕΔ ως αποκλειστικός μέτοχος εκλέγει ένα αριθμό μελών  του ΔΣ στους διάφορους Οργανισμούς Λιμένων, κατόπιν σύγκλισης αυτόκλητης γενικής συνέλευσης, τα οποία μαζί με τα ex officio μέλη συνθέτουν το ΔΣ αυτών.

Στις 20/1/2020 συνήλθε σε σώμα το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Ο.Λ.Η. και εξέλεξε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Παράλληλα προέβει στην εκλογή των κ.κ. Μπαμιεδάκη και Βερυκοκίδη ως αντιπροέδρου και αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, χωρίς να προβλέπεται από το καταστατικό λειτουργίας του ΟΛΗ αλλά και από τον εσωτερικό κανονισμό του ΤΑΙΠΕΔ.  

Το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε την κατάργηση της εν λόγω απόφασης σε επικοινωνίες και συναντήσεις που έγιναν απευθείας με τους ίδιους χωρίς καμία άλλη συμμετοχή της Διοίκησης του ΟΛΗ.

Ειναι απολυτως σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση η απόφαση παύσης τους ως μέλη του ΔΣ, απόφαση που προήλθε από τη Γενική Συνέλευση του ΤΑΙΠΕΔ, με άλλα τοπικά ζητήματα που έχουν απασχολήσει τον τοπικό τύπο,  ούτε φυσικά έχει οποιαδήποτε συμμετοχή σε αυτή την απόφαση  η Διοίκηση του ΟΛΗ και ο Διευθύνων Συμβουλος.

Το Δ.Σ.  της Ο.Λ.Η.  Α.Ε."

Τι λένε  Αστικό  ΚΤΕΛ και το Σωματείο Ταξί... Με φόντο το λιμάνι του Ηρακλείου

Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου και των ιδιοκτητών ταξί, με αφορμή τις αλλαγές στην Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. 
Σε ανακοίνωσή του το ΚΤΕΛ απαντά σε σκληρές εκφράσεις στα όσα ανέφεραν οι ιδιοκτήτες ταξί όταν έγινε γνωστή η απομάκρυση των Γιώργου Μπαμιεδάκη και Βασίλη Βερυκοκίδη από το Δ.Σ. του ΟΛΗ

Στην ανακοίνωση -απάντηση του ΚΤΕΛ αναφέρεται:

"Κανονικά δεν θα έπρεπε το Δ.Σ. του Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ. να ασχοληθεί με την Απαράδεκτη- υβριστική και ΑΝΗΘΙΚΗ ανακοίνωση του Σωματείου ταξί όμως για αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε.

Και ερωτούμε:

  1. Από πού «αγόρασαν» τα ταξί το λιμάνι και δεν έχει δικαίωμα το Αστικό ΚΤΕΛ να μπει μέσα;
  2. Γιατί στερούν το δικαίωμα επιλογής μέσου μετακίνησης από τον Ηρακλειώτη ή επισκέπτη κατά την από και προς το λιμάνι μετακίνηση του;
  3. Γιατί είναι υποχρεωμένος ο πολίτης να χρησιμοποιεί μόνο το ταξί από και προς το λιμάνι και όχι το Αστικό ΚΤΕΛ με το μικρότερο κόστος;
  4. Γνωρίζουν ότι στα Χανιά στο λιμάνι αλλά και σε όλα τα Λιμάνια δίπλα από το καράβι ξεκινούν τα ταξί, το Υπεραστικό αλλά και το Αστικό ΚΤΕΛ παρέχοντας στο πολίτη το δικαίωμα της επιλογής;
  5. Γιατί τα ταξί στο Ηράκλειο στο λιμάνι δε χρησιμοποιούν την αφετηρία που τους έχει ορίσει ο ΟΛΗ αλλά σταθμεύουν δίπλα στα καράβια;
  6. Γιατί στο Λιμάνι του Ηρακλείου απαγορεύεται να είναι μέσα το Αστικό ΚΤΕΛ ενώ είναι μέσα τα ταξί και τα τουριστικά λεωφορεία αλλά και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ;
  7. «ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ» ζητούν οι ταξιτζίδες για να είναι μόνο αυτοί μέσα αλλά το Αστικό ΚΤΕΛ έξω;

Τέλος για τα περί δόλων και μεθοδεύσεων και προσωπικού συμφέροντος σας γνωρίζουμε ότι η Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Ηρακλείου Α.Ε. έχει 43.000(σαράντα τρεις χιλιάδες) μετοχές τις οποίες έχουν 149 μέτοχοι κανένας εκ των οποίων δεν έχει πάνω από 1.000 (χίλιες) ο δε ο πρόεδρος του Κ.Τ.Ε.Λ. έχει πολύ λιγότερες από 1.000 (χίλιες)".