Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και καθαρισμού του μικρού λιμανιού των Αλυκών Κάτω Αχαΐας, ένα αναγκαίο έργο, καθότι εξυπηρετεί 50 μικρά καΐκια και 9 μεγάλα αλιευτικά, τα οποία τα τελευταία χρόνια με τις προσχώσεις, είχαν να αντιμετωπίσουν μια πολύ μικρή είσοδο, που καθιστούσε επισφαλή και εξαιρετικά δύσκολη τη διέλευση των σκαφών.
Με δεδομένο ότι η τελευταία παρέμβαση διάνοιξη του λιμανιού ήταν προ 20ετίας, η τωρινή διαδικασία ήταν χρονοβόρα ως προς την αδειοδότηση, καθότι εμπλέκονταν πολλές υπηρεσίες, ενώ απαιτήθηκαν επισκέψεις και πιέσεις στον υπουργό ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και γενικούς γραμματείς υπουργείων.


Ο δήμαρχος Χ. Νικολάου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως, παράλληλα "συνεχίζεται ο τιτάνιος αγώνας νομιμοποίησης του λιμανιού, ως αφετηρία ήπιας ανάπλασης του ψαροχωρίου, με προοπτική πόλου έλξης επισκεπτών, διαφυλάττοντας τον αλιευτικό του χαρακτήρα".


Αφού ευχαρίστησε, τοπικά και τους Ν. Παπαθεοδώρου και Δ. Παναγιωτόπουλο της Αποκεντρωμένης, το Λιμεναρχείο και την Κτηματική Υπηρεσία Πατρών, καθώς και τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλυκών Νίκο Χαλιώτη για την ενεργή συμμετοχή του και την άψογη συνεργασία, ο κ. Νικολάου εξήγγειλε τη δημιουργία Λιμενικού Γραφείου στις Αλυκές, όπως ήδη έχει "αποκαλύψει" η "Π"¨.