Παράδειγμα καλής πρακτικής διαλόγου με την τοπική κοινωνία, είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, στο βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του, στην έναρξη των εργασιών του 2ου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: “Διοίκηση, Οργάνωση και Ανάπτυξη των Λιμένων”, που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε  ότι με την πρόσφατη γνωμοδότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιοποίησης Λιμένων, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για τις χερσαίες ζώνες και την απόδοση τμημάτων τους για ελεύθερη χρήση από τους πολίτες, όχι μόνο στην πόλη της Ηγουμενίτσας αλλά και Συβότων, Πλαταριάς, Σαγιάδας.

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας στο χαιρετισμό μου, σημειώνοντας ότι “μιας και μιλάμε για έξυπνα λιμάνια, δεν είναι έξυπνο να προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει ρόλοι και αρμοδιότητες. Εμείς ακόμα περιμένουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες…”, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Δήμου Ηγουμενίτσας για νομοθετική ρύθμιση της απόδοσης των επίμαχων τμημάτων της χερσαίας ζώνης του λιμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το τριήμερο συνέδριο, συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Στα πλαίσια των εργασιών του θα συζητηθούν ζητήματα στρατηγικών και πολιτικών λιμένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαχείρισης λιμένων, ανάπτυξης κρουαζιέρας και τουριστικών λιμένων, περιβάλλοντος και ενέργειας.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
03:34

https://www.ertnews.gr/