Του Κώστα Συλιγάρδου.

Σήμερα στην ραδιοφωνική μας ΠΥΞΙΔΑ στο Ράδιο Κρήτη, γυρίσαμε το ρολόι του χρόνου πίσω για να θυμίσουμε πως λειτουργήσαμε δημοσιογραφικά από ραδιοφώνου αλλά και με προσωπικές δημοσιογραφικές παρεμβάσεις στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και στον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού λιμένος Ηρακλείου Απόλλωνα Φιλιππή ( ήταν χαρακτηριστική η σημερινή του δημόσια κατάθεση και καταγραφή ) προκειμένου να απομακρυνθούν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών που είχαν φτάσει στο λιμάνι του Ηρακλείου. Είχαμε άλλωστε νωπές τις μνήμες από την Κύπρο και την έκρηξη στο στρατόπεδο Φλωράκης με νεκρούς και τεράστιες ζημιές...

Να θυμίσουμε επίσης ότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων τοπικά δεν κατάλαβαν ποτέ το μέγεθος του κινδύνου από την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών κάτω από τη μύτη μας και το μαξιλάρι μας.

Επειδή η δημοσιογραφία δεν μπορεί να είναι μόνο αντιπολίτευση και μάλιστα με ιδεολογικοπολιτικές εμπάθειες και αγκυλώσεις,αλλά πρέπει να είναι και παρεμβατική όταν χρειάζεται για το καλό της κοινωνίας, των πολιτών και της πατρίδας, κάποιες τέτοιες στιγμές νιώθεις την δικαίωση για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησες.

Δεν ξεχνούμε επίσης την συνάντηση εκείνες τις δύσκολες ώρες στο Επιμελητήριο με τον ΥΕΝ Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπου σχεδόν μόνο έξω που δεν με έβγαλαν οι συνεργάτες του, όταν τον πίεσα να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό η απόφαση του οδήγησε αυτό το πλοίο στο Ηράκλειο και γιατί το είχε απομακρύνει νωρίτερα, από το ιδανικό κατά τ άλλα λιμάνι του Αστακού στην Αιτολωακαρνανία ( εκλογική του περιφέρεια )  και αφού παρουσίασα επίσημα ναυτιλιακά έγγραφα και στοιχεία που είχα  από τον πράκτορα που μου τα είχε προσκομίσει.

Μάλιστα τοπικός βουλευτής που καθόταν δίπλα του σε απόλυτο ρόλο κολαούζου, ακούστηκε να του λέει "μην του δίνεις σημασία δεν ξέρει τι λέει δεν είναι δικός μας.." !!!

Το πλοίο που πήρε το φορτίο μερικές ώρες αργότερα,ήταν για όσους είχαμε καταλάβει το μέγεθος του κινδύνου εκτός από τις ίδιες μας τις ζωές τις προεκτάσεις στην οικονομία και τον τουρισμό αφού πιθανά δημοσιεύματα για την ύπαρξη ενός τέτοιου φορτίου θα μπορούσε να ρημάξει τις αφίξεις τουριστών σε αεροδρόμιο και λιμάνι.

Ήταν Γενάρης του 2018.

Είναι Αύγουστος 2020 και στέλνουμε την σκέψη μας στην δοκιμαζόμενη Βηρυτό και στους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες της. 

Κουράγιο...

flashnews.gr