Πέφτουν οι υπογραφές την ερχόμενη εβδομάδα – Ολοκληρώνεται η μετοχική σύνθεση της Gastrade

Την τελική της μορφή παίρνει η μετοχική σύνθεση της Gastrade, με την είσοδο της ρουμανικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου Romgaz, η οποία αναμένεται να υπογράψει την ερχόμενη εβδομάδα, για την απόκτηση του πέμπτου και τελευταίου αδιάθετου ποσοστού 20%, για την κατασκευή του FSRU Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα ενισχύσει τη γεωστρατηγική δυναμική του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ως πολυσύνθετο ενεργειακό κόμβο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Adrian Volintiru δήλωσε πως: «Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα γίνει η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία θα εγκριθούν οι όροι που θα υπογράψουμε με τον Έλληνα εταίρο για την είσοδό μας στο έργο. Τα επίσημα έγγραφα θα υπογραφούν με την ελληνική εταιρεία-φορέα του έργου την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή».

Με την είσοδο της Romgaz, η Gastrade παίρνει την τελική της μορφή και θα απαρτίζεται από τους: Όμιλο Κοπελούζου (20%), GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού (20%), ΔΕΠΑ (20%), Bulgartransgaz (20%) και Romgaz (20%).

newmoney.gr