Χίος:Από τις 20 Ιουνίου σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα αφορούν οδηγούς, καταστηματάρχες και πεζούς

Ανοιχτός ο χώρος του Λιμεναρχείου αλλά μόνο μέχρι τις 17:30

Για το χρονικό διάστημα που θα εφαρμόζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για στάθμευση τον χωμάτινο χώρο απέναντι από το Λιμεναρχείο αλλά μόνο μέχρι τις 17:30, αφού από εκείνη την ώρα κι έπειτα ο χώρος θα χρησιμοποιείται για την ομαλή φόρτωση των οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν με εξαίρεση τους κατοίκους που γειτνιάζουν άμεσα με το χώρο αυτό. Οι οδηγοί θα ελέγχονται στο να  αποφεύγουν τις άσκοπες  μετακινήσεις από και προς το λιμένα προκειμένουυποβοηθηθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα και η γρηγορότερη εξυπηρέτηση αυτών που ταξιδεύουν ή έχουν σκοπό να παραδώσουν επιβάτες και αποσκευές.

Θέσεις στάθμευσης στο Μπούρτζι για τα ενοικιαζόμενα

Για όλο το προαναφερόμενο διάστημα θα απαγορεύεται  η στάθμευση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων πλην από το χώρο έμπροσθεν της πρόσοψης των καταστημάτων  ενοικίασης αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται στην πρόσοψη του κάθε καταστήματος ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται επί της οδού Νεωρείων, η  κάθετη στάθμευση οποιοδήποτε σύννομου  οχήματος  και όχι αποκλειστικά μόνο ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Προκειμένου μάλιστα να μην καταλαμβάνεται ο χώρος μόνο από τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων θα υπάρχουν συχνοί έλεγχοι από το Λιμεναρχείο.

Για τους σκοπούς της διαδικασίας ενοικίασης των αυτοκινήτων και ως χώρος στάθμευσης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων , θα παραχωρηθούν 15 θέσεις στάθμευσης,  στο κατάστημα «Μπούρτζι».

Για όσους συναλλάσσονται με το Λιμεναρχείο

Για το κοινό που επιθυμεί να σταθμεύσει τα οχήματά του προκειμένου να διεκπεραιώσει εκκρεμμότητες με το Λιμεναρχείο Χίου θα υπάρξουν 6 θέσεις στάθμευσης πλησίον του κτιρίου οι οποίες θα οριοθετούνται και θα σηματοδοτούνται εμφανώς.  

Τι θα γίνει με τις νταλίκες

Από τις 17:30 κάθε απόγευμα θα επιτρέπεται η στάθμευση 5 φορτηγών άνευ ρυμουλκών σε χώρο πλησίον του ανατολικού τμήματος του Λιμένα, και σε ώρες που δεν υπάρχει εξυπηρετούμενο πλοίο. Μετά την ολοκλήρωση εκφόρτωσης όλων των προσωρινών σταθμευμένων οχημάτων που υπάρχουν κυρίως στις πρωινές ώρες λόγω του κατάπλου και απόπλου του εκάστοτε Ε/Γ –Ο/Γ  πλοίου θα πρέπει μέχρι την 07:30 εκάστης πρωινής να απομακρύνονται. 

Η προσωρινή στάθμευση Φ/Γ οχημάτων  εντός και εκτός περίφρακτου χώρου, θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με τα Λιμενικά  Όργανα και αφού υπάρχουν έκτακτες καταστάσεις όπως έντονη κυκλοφοριακή κίνηση ή αυξημένος μεταφορικός όγκος κυκλοφορούντων οχημάτων.

Και πινακίδες κυκλοφορίας

Για την εύρυθμη και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων σε όλο το μήκος των οδών που αποτελούν τη χερσαία ζώνη του λιμένα Χίου προτάθηκε να θεσπιστεί ως ανώτερο όριο ταχύτητας τα τριάντα (30)  χιλιόμετρα την ώρα.

politischios.gr