Στις αποβάθρες που δεν είχαν υποστεί ζημιές από την γιγαντιαία έκρηξη που ισοπέδωσε το λιμάνι της Βηρυτού θα αρχίσουν σταδιακά να γίνονται φορτοεκφορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων.

 Το container terminal που απείχε κοντά στο χιλιόμετρο από το επίκεντρο της έκρηξης φαίνεται ότι δεν υπέστη σημαντικές καταστροφές όπως έδειξαν οι έλεγχοι που έγιναν σε γερανογέφυρες οι οποίες ετοιμάζονται να εξυπηρετήσουν το προσεχές δεκαπενθήμερο πλοία.

 Μόνο ένας μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων που ήταν αποθηκευμένα στον τερματικό σταθμό έχει υποστεί ζημιές και η οδική πρόσβαση των φορτηγών αυτοκινήτων αποκαταστάθηκε. 

Ωστόσο οι τελωνειακές υπηρεσίες και οι εγκαταστάσεις τους έχουν καταστραφεί ολοσχερώς με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι τουλάχιστον το προσεχές δεκαήμερο και πλέον δεν θα μπορούν να γίνουν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

 Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει τις ναυτιλιακές εταιρίες τακτικών γραμμών οι οποίες ήδη έχουν εκτρέψει τις προσεγγίσεις τους προς το λιμάνι της Τρίπολη, που έχει μικρότερη δυναμικότητα. 

Τέλος σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η τελωνειακή αρχή του λιμένα την Δευτέρα θα γίνει «εκκαθάριση» των εμπορευματοκιβωτίων που έμειναν άθικτα από την έκρηξη.

theseanation.gr