Η θέση της βιομηχανίας των μαρινών ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας και του θαλάσσιου τουρισμού θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο παγκόσμιο τριήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 25 έως 28 Οκτωβρίου.

Παράλληλα το συνέδριο θα αναδείξει τις δυνατότητες που υπάρχουν για επιχειρηματικές συνεργασίες και επενδύσεις στη χώρα μας, ενώ οι ειδικοί του κλάδου θα μιλήσουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το μέλλον των τουριστικών λιμένων και θα αναλύσουν τις σωστές πρακτικές ανάπτυξης των δικτύων μαρινών και τις προοπτικές στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου για πρώτη φορά θα επισκεφθούν τη χώρα μας Αμερικανοί και Αυστραλοί, ειδικοί στην ανάπτυξη μαρινών, αλλά και επαγγελματίες από τις χώρες αυτές, οι οποίοι εξετάζουν τη δυνατότητα επέκτασης των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην αγορά της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, καταγράφεται ενδιαφέρον στον τομέα των θαλάσσιων υποδομών σε τουριστικούς λιμένες στην Ελλάδα, για προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα διαχείρισης μαρινών, των κατασκευών νέας τεχνολογίας όπως πλωτές κατοικίες και άλλα πλωτά ναυπηγήματα, καθώς και για εμπορικές συνεργασίες στον χώρο των θαλάσσιων σπορ.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με θέμα «Cross Sea Challenges for Marinas-Setting the Scene for Collective Development and Growth»,το διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA) υπό την οργάνωση και φιλοξενία της Ενωσης Μαρινών Ελλάδας, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 400 προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τις εργασίες και θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με Ελληνες επιχειρηματίες, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας επί ελληνικού εδάφους.

Στόχος του συνεδρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να στηθεί ένα δίκτυο επαφών τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης αμοιβαία επωφελών συνεργασιών τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 32 ομιλητές, Ελληνες και ξένοι προερχόμενοι από αγορές όπως η Αμερική, η Ασία, η Αυστραλία, η Μεσόγειος, η Κύπρος, η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και η Ρωσία. Στην ιστοσελίδα www.worldmarinasconference.com υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο.

http://www.efsyn.gr/arthro/pagkosmio-synedrio-gia-...