Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Πάγος απειλεί τους βόρειους λιμένες της Κίνας

Πάγος απειλεί τους βόρειους λιμένες της Κίνας

21/01/21 18:48

To UK P&I, μέσω του εντύπου της Oasis P&I, ενημερώνει τους ναυτιλλομένους πως, λόγω των πρόσφατων χαμηλών θερμοκρασιών στη Βόρεια Κίνα από τα τέλη Δεκεμβρίου, οι συνθήκες πάγου στις θάλασσες Bohai και Huanghai έχουν αναπτυχθεί γρήγορα.

Ενδεικτικά, στον κόλπο Liaodong ο πάγος εκτείνεται από τα 10 ν.μ. έως 40 ν.μ. από την ακτή. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μετεωρολογική πρόβλεψη, η ανάπτυξη του πάγου αναμένεται να επεκταθεί περισσότερο, στα 50 ν.μ., στον κόλπο του Liaodong, 10-15 ν.μ. στον κόλπο του Bohai και 10-20 ν.μ. βόρεια από τη θάλασσα Huanghai.

Πηγή: Oasis P&I

Πηγή: Oasis P&I

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, ορισμένες συμβουλές σχετικά με την προσέγγιση των πλοίων σε λιμένες όπου κυριαρχούν φαινόμενα πάγου είναι οι εξής:

· Οι σωλήνες στο κατάστρωμα να στραγγιστούν προτού το πλοίο προσεγγίσει την περιοχή, για την αποφυγή ζημιών και ρωγμών.

· Τα πλοία να τηρούν ασφαλή ταχύτητα όταν ώστε να ελαχιστοποιηθούν τυχόν ρωγμές και ζημιές στη γάστρα.

· Όταν τα πλοία βρίσκονται σε αγκυροβόλιο, να ελέγχουν το στίγμα τους για την έγκαιρη αντίληψη στην περίπτωση που η άγκυρα ξεσύρει.

· Να ελέγχονται τακτικά οι αλυσίδες των αγκυρών για την παρουσία πάγου.

Πηγή: https://www.ukpandi.com/-/media/files/uk-p-and-i-club/circulars/oasis-circular-2101—ice-condition-in-northern-chinese-ports.pdf?fbclid=IwAR1chUwNZe0QJ2RDpqdzeqhK0RRiODd_dU7X6iqPhioFScU3WxLS6IE7w78


Σχετικά άρθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ