Την παρέμβαση του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα καΐκια και οι αλιείς στη μεταφόρτωση των αλιευμάτων τους όταν δένουν στα λιμάνια δικαιοδοσίας του, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Μάλιστα, για το θέμα είχε συζήτηση με τον πρόεδρο του ταμείου Βασίλη Παπαοικονόμου, ο οποίος υποσχέθηκε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος και να βρεθεί χώρος, ώστε να μπορούν τα σκάφη να εξυπηρετούνται.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Ζαννετίδης, δήλωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ότι ζητήθηκε η παρέμβαση της περιφέρειας μετά από αιτήματα που κατέθεσαν οι ίδιοι οι σύλλογοι των αλιέων λέγοντας συγκεκριμένα: 

«Ο κ. Παπαοικονόμου ανταποκρίθηκε άμεσα στις εκκλήσεις μας και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό για να μπορούν οι αλιείς μας να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε χώρους που θα υποδείξει το λιμενικό ταμείο, χωρίς προβλήματα και χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν άλλα σκάφη προκειμένου οι αλιείς να εξυπηρετούνται.

Πέρα από αυτό του ζητήσαμε την τοποθέτηση pillars σε νησιά, ώστε οι αλιείς να μπορούν πιο εύκολα να έχουν τις υπηρεσίες που παρέχει το λιμενικό ταμείο».

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης έφερε ως παράδειγμα το λιμάνι της Κολώνας, όπου τα σκάφη που έρχονται από την Κάλυμνο ελλιμενίζονται δίπλα σε άλλα σκάφη για να ξεφορτώσουν τα αλιεύματά τους με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλά προβλήματα.

«Υπάρχει αυτή η δυσκολία της μετακίνησης των δεμένων σκαφών και της εκφόρτωσης των αλιευμάτων, καθώς και η αναστάτωση στους λιμένες και ζητάμε να λήξει αυτό το θέμα.

Ο πρόεδρος το αναγνώρισε και άμεσα θα παρέμβει να το λύσει. Οι αλιείς πρέπει να ξεφορτώνουν τα αλιεύματά τους για να πάνε σε ψυγεία και να διατεθούν στις αγορές και για αυτό θα πρέπει να διευκολυνθούν και να βρεθεί χώρος. Ο χώρος αυτός είναι δυσεύρετος και πρέπει το λιμενικό ταμείο να παρέμβει να δώσει χώρο για τον πρωτογενή τομέα» κατέληξε ο κ. Ζαννετίδης. 

Τέλος, αναφέρθηκε στην έκθεση foodexpo digital στην οποία συμμετέχει η περιφέρεια ψηφιακά. Η έκθεση που εκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε χθες φιλοξένησε 18 παραγωγούς από νησιά της περιφέρειας που παρουσίασαν τα προϊόντα τους και τη δυναμική τους.

Μιλώντας για το σχέδιο διαχείρισης του πληθυσμού των ελαφιών στη Ρόδο επεσήμανε ότι η περιφέρεια αναμένει το συντομότερο δυνατό να ανακοινωθεί η διαδικασία της μελέτης που έχει ξεκινήσει το δασαρχείο προκειμένου να δει πώς θα κινηθεί γιατί οι ζημιές που προκαλούν τα ελάφια είναι πάρα πολύ μεγάλες και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

https://www.rodiaki.gr/