Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, με κινητοποίηση όλων των στελεχών του Λιμενικού, τέθηκε χθες το απόγευμα το λιμεναρχείο Αιδηψού λόγω της μεγάλης φωτιάς στη βόρεια Εύβοια και της διακοπής της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας - Χαλκίδας .

Από τα αναφερόμενα στο  δημοσίευμα της "Ναυτεμπορικής"  προκύπτει αβίαστα ότι, όταν υπάρχει  συντονισμός μεταξύ των Υπηρεσιών, υπάρχει και αποτέλεσμα.  Τα στελέχη του Λ/Χ Αιδηψού και τα πληρώματα των πλοίων κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και τους αξίζει ο έπαινος. 

"Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, με κινητοποίηση όλων των στελεχών του Λιμενικού, τέθηκε χθες το απόγευμα το λιμεναρχείο Αιδηψού λόγω της μεγάλης φωτιάς στη βόρεια Εύβοια και της διακοπής της κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας - Χαλκίδας στο ύψος του Προκοπίου. Πολλοί επιβάτες προερχόμενοι από Σκιάθο στο Μαντούδι οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο πορθμείο της Αιδηψού. 

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο λιμενάρχης Αιδηψού, πλωτάρχης Λιμενικού Σώματος Σωτήρης Δανίκας, χθες το απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετηθεί όλος ο κόσμος που μετακινήθηκε στο συγκεκριμένο πορθμείο επιστρατεύθηκαν πλέον των δύο πλοίων της τακτικής γραμμής, άλλα δύο επιβατηγά πλοία, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 10 έκτακτα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από τις 5 χθες το απόγευμα έως τη 1 τα ξημερώματα μετακινήθηκαν από την Αιδηψό προς Αρκίτσα 2.850 επιβάτες με 1.550 οχήματα. Όπως σημείωσε ο κ. Δανίκας, παρά το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη κόπωση για όλους τους επιβάτες λόγω του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργήθηκε, εξυπηρετήθηκαν όλοι άμεσα και δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα."

ΠΗΓΗ: https://www.naftemporiki.gr/story/1381330/porthmei...