Την πρώτη του άφιξη στο λιμάνι της Ερμούπολης είχε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου το ταχύπλοο World Champion Jet.

Το νέο απόκτημα της εταιρίας Sea Jet τα οποίο τη φετινή τουριστική περίοδο θα ταξιδέψει στα νερά των Κυκλάδων, ξεκίνησε τα δρομολόγιά του.

Στο παρθενικό του ταξίδι, το πρώτο λιμάνι που προσέγγισε ήταν αυτό της Σύρου. Όπως έχει γραφτεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ, για τις προσεχείς ημέρες, το World Champion Jet θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Πειραιά – Σύρου – Μυκόνου – Νάξου – Σαντορίνης, ενώ στη συνέχεια θα δρομολογηθεί στη Ραφήνα.

Το ταχύπλοο έχει χωρητικότητα 6.400gt, μήκος 88 μέτρων, πλάτος 24 μέτρων και βύθισμα 4 μέτρων. Είναι εξοπλισμένο με δύο πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικού τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσοντας υπηρεσιακή ταχύτητα 44 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων. Mπορεί να μεταφέρει έως και 1.200 επιβάτες, ενώ στα άνω των 2.000m2 της επιφάνειας των κοινόχρηστων χώρων του προσφέρεται σαλόνι διακεκριμένης θέσης, platinum θέσης, εστιατόριο, bridge deck bar και σαλόνι, παιδότοπος, υποδοχή και shopping area.

Το «World Champion Jet» ναυπηγήθηκε τον Μάρτιο 2000 στο Περθ της Αυστραλίας, από τα φημισμένα Austal Ships, για λογαριασμό της δανέζικης «Lessors Borholmstrafikken», στην οποία ανήκε μέχρι και τον Αύγουστο του 2018.