Ξεκινάμε από την εικόνα που μεταφέρουμε μέσω του κου Κωνσταντινίδη (atlantea.news) από το λιμάνι του Αθηνιού στην Σαντορίνη. Δύο πλοία να έχουν δέσει ταυτόχρονα αλλά σε διαφορετικά σημεία του Αθηνιού, κάτι που σημαίνει ότι το ... εμπορικό τμήμα σταματάει να λειτουργεί κάποιες ώρες την ημέρα ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της επικοινωνίας και μεταφοράς των πολιτών. Δράση που όπως όλα δείχνουν αποτελεί μία λύση ανάγκης για τα πλοία την τουριστική περίοδο με επίκεντρο την Σαντορίνη...

Το δεύτερο; Εχει να κάνει με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός "Τώρα για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά" και έχει να κάνει με την εξελίξεις σε επίπεδο συντήρησης και βελτίωσης της εικόνας μετά την καταπόντισή του και τις ενέργειες μέσω του Υπουργείου Αμυνας και την ΜΟΜΚΑ... Και όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος κος Μανώλης Ορφανός μέσω της εκπροσώπου του συνδυασμού: "Ραγδαίες και άμεσες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την συνδρομή της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ,για την άμεση αποκατάσταση του λιμανιού του Αθηνιού.

Αύριο Πέμπτη (σ.σ. σήμερα 23 Μαϊου) σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταφθάνει στη Σαντορίνη ο Διοικητής της ΜΟΜΚΑ Ταξίαρχος κ. Κλουβας προκειμένου να κάνει αυτοψία των καταστροφών  και την άμεση έναρξη των εργασιών της αποκατάστασης. Σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες έχει εγκριθεί από το Υπουργείο η υλοποίηση του έργου και απομένει η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ υπουργείου και Δήμου Θήρας.

Η πρωτοβουλία για την συνδρομή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε αναληφθεί από τον υποψήφιο Δήμαρχο Μανόλη Ορφανό με σχετική επιστολή του -αίτημα προς το υπουργείο την 1η Μαΐου Μας επικοινώνησαν την προθυμία τους να παρέμβουν και μας υπέδειξαν να αποσταλεί επίσημο αίτημα από επίσημο φορέα, τη Δημοτική Αρχή.

Επικοινωνήσαμε με τον απερχόμενο Δήμαρχο, τον ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες μας ,συνεργαστήκαμε μαζί του και τελικώς 6 Μαΐου απεστάλη το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο. Έκτοτε παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν είχαμε καμία ενημέρωση από τον Δήμο για την τύχη του αιτήματος..

Έκπληκτοι μαθαίνουμε ότι έχουν  γίνει συνομιλίες τις οποίες η Δημοτική αρχή δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει τον υποψήφιο Δήμαρχο Μανόλη Ορφανό ,αλλά ούτε καν τον Θηραϊκό λαό και να κατευνάσει τις ανησυχίες και την αγωνία του. Μια ακόμη αποσιώπηση κατά την προσφιλή τακτική του Δημάρχου, μια ακόμη πρωτοβουλία που θα κρυβόταν στα συρτάρια.

Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι εμείς δεν σηκώνουμε τα χέρια ,εμείς δεν σταματάμε στα εμπόδια ,εμείς θα δουλεύουμε για το κοινό καλό ανεξάρτητα από θώκους και καρέκλες. Αδυνατούμε ωστόσο να κατανοήσουμε ακόμη και τώρα την προσφιλή τακτική του απερχόμενου  Δημάρχου να αποσιωπάει γεγονότα που αφορούν κρίσιμα γεγονότα. Όποιος έχει κουραστεί μπορεί να πάει σπίτι του να ξεκουραστεί..."
naxospress.gr