Άμεσα προχωρά η ανάθεση και μετά το Πάσχα ξεκινούν οι επισκευαστικές εργασίες στο λιμάνι των Ψαρών, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, ειδικά με την άμεση σύνδεση με Πειραιά, ενόψει και της θερινής περιόδου.


Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστα Βρατσάνου «με παρέμβαση του πρωθυπουργικού γραφείου και με ενέργειες προσωπικά του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη εγκρίθηκε σε χρόνο ρεκόρ- μόλις δύο εβδομάδων- η χρηματοδότηση με το ποσό των 119.000 ευρώ του επιτακτικού έργου της επισκευής της ανωδομής του λιμένα του νησιού».

Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο ένταξης του νέου έργου από πλευράς του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «το έργο κρίνεται απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν αστοχίες, που σημειώθηκαν στο κατάστρωμα και στο κρηπίδωμα στο μόλο του νέου λιμένα Ψαρών». Αυτές οι ζημιές ήταν συνέπεια των έντονων καιρικών φαινομένων από 4 έως 6 Απριλίου, με αποτέλεσμα την αδυναμία προσέγγισης πλοίου.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με φορέα υλοποίησης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου.

https://www.ertnews.gr