Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσει την επόμενη εβδομάδα 66χρονος πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ Α.Ε.) κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία ποσού άνω των 800.000 ευρώ.

Ο 66χρονος με ένα ογκοδέστατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί και ξεπερνά τις 80 σελίδες, κατηγορείται ότι ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου 2010 έως και το 2011, ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο επειδή όλες οι συμβάσεις που έκανε αφορούσαν απευθείας αναθέσεις και δεν γίνονταν με δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό. Ο 66χρονος κατηγορείται για συγκεκριμένες συμβάσεις εργασίες, κάποιες εκ των οποίων ξεπερνούν σε ποσό απόδοσης τις 100.000 ευρώ.

Η δικογραφία έχει σχηματιστεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Αθηνών σε βάρος τόσο του 66χρονου όσο και σε βάρος της συναδέλφου του, που τον διαδέχθηκε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου τον επόμενο χρόνο (2012) και μετά την άσκηση σε αυτούς ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος, η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Καθώς λοιπόν ο 66χρονος, ο οποίος διαμένει στο νησί μας, αδυνατεί να μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται, η δικογραφία έχει παραδοθεί στα χέρια της ανακρίτριας Ρόδου η οποία και καλείται πλέον να λάβει την κατάθεση του 66χρονου.

Έτσι ο 66χρονος που κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία, την επόμενη Πέμπτη 25 Ιουνίου το πρωί, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του καα Κατερίνα Βολονάκη, θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και θα απολογηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 66χρονος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και απομένει πλέον να εξηγήσει αναλυτικά στην απολογία του τις διαδικασίες που τηρήθηκαν για τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του.

https://www.rodiaki.gr/article/438901/tha-apologht...