Συνέβη και αυτό. Βγήκε απερίσκεπτα με 7-8 μποφόρ για κωπηλασία στη θάλασσα στο Κυπρί! Και μετρά χρειάστηκε ολόκληρη κινητοποίηση του λιμενικού της Άνδρου... για να τον σώσουν!!! Αναλυτικά, άνδρας 43 ετών σήμερα Σάββατο 15/2 στις 13:30 ενημέρωσε τηλεφωνικά το λιμενικό τμήμα Γαυρίου ότι έκανε όρθια κωπηλασία (S.U.P.) στο Κυπρί της Άνδρου με βορειοανατολικούς ανέμους της τάξης 7-8 μποφόρ! Κάποια στιγμή κατάλαβε πως δεν μπορούσε να επιστρέψει στην ακτή και έτσι ειδοποίησε το λιμενικό.

Το λιμενικό ενεργοποίησε αμέσως χερσαία και πλωτά μέσα που έφτασαν στην περιοχή για έρευνα και διάσωση. Το πλωτό του λιμενικού περισυνέλεξε τον άνδρα γύρω στις 14:00 και τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι του Γαυρίου. Ο άνδρας βγαίνοντας από το σκάφος του λιμενικού δήλωσε υγιής και ότι δεν χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.

Το σκάφος που έκανε τη διάσωση

Το λιμενικό της Άνδρου σημείωσε το απαράδεκτο και επικίνδυνο της ενέργειας του κωπηλάτη γιατί στην περιοχή επικρατούσαν πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οδήγησε στην κινητοποίηση όλων των μέσων του για την διάσωση του λόγω της αμέλειας του.

Μάλιστα το λιμεναρχείο Γαυρίου εξέδωσε αυστηρή ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή σε όλους τους χρήστες θαλάσσιων μέσων αναψυχής ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 του γενικού κανονισμού λιμένα απαγορεύεται η χρήση των θαλάσσιων μέσων όταν υπάρχει άνεμος έντασης άνω των 5 μποφόρ. Για την περίπτωση της ιστιοσανίδας ή και της αετοσανίδας η απαγόρευση ισχύει στα 6 μποφόρ. Όποιοι το αγνοούν τους επιβάλλεται αποζημίωση και πρόστιμο – κάτι που συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση – γιατί ο κανονισμός του λιμεναρχείου προβλέπει και καταβολή αποζημίωσης προς το ελληνικό δημόσιο όταν η επιχείρηση έρευνας-διάσωσης γίνεται με υπαιτιότητα του παθόντος.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»