Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Ιουλίου, η τελετή αποφοίτησης των αποφοίτων της Σχολής Πλοιάρχων της ΑΕΝ Κρήτης, τηρημένων όλων των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας  covid-19.

Η συγκεκριμένη τελετή αποφοίτησης ήταν η τελευταία, καθώς από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος το 2ο εκπαιδευτικό ταξίδι θα πραγματοποιείται στο τελευταίο εξάμηνο και η απονομή του πτυχίου για έκαστο σπουδαστή θα γίνεται με την συμπλήρωση της απαιτούμενης θαλάσσιας υπηρεσίας.

Κατά την διάρκεια της τελετής χαιρετισμούς απεύθυναν ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης Πλοίαρχος Λ.Σ. Κουβάτσος Κ. Χρήστος και ο Διευθυντής Σχολής Πλοιάρχων κ. Τσαλαπάκης Ιωάννης Πλοίαρχος Α΄ Τάξης:

"Αγαπητοί απόφοιτοι της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης

 Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο στης ζωή σας, αφού ύστερα από τέσσερα χρόνια θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, το όνειρο σας γίνεται πραγματικότητα.

Νέοι  Αξιωματικοί του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, μέλη της μεγάλης ναυτικής μας οικογένειας, είστε έτοιμοι να διατηρήσετε τα πρωτεία της ελληνόκτητης εμπορικής ναυτιλίας και να αποτελέσετε πρεσβευτές της χώρας μας στα πέρατα του Οικουμένης μεταλαμπαδεύοντας τον απαράμιλλο πολιτισμό μας.

Να έχετε για γνώμονα σε όλη τη σταδιοδρομία σας την αγάπη για τη θάλασσα και τους ανθρώπους της, τη φιλοδοξία για την επιτυχία και την υπερηφάνεια του Έλληνα Ναυτικού, εκείνου που έδεσε και διαιώνισε με τη στάση του τη μακρόχρονη ιστορική ναυτική παράδοση της πατρίδας μας.

 Να έχετε σα βασικό σας μέλημα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η ελληνική ναυτιλία του 21ου αιώνα περνάει στα χέρια σας κι αναλαμβάνετε την υποχρέωση να τη φροντίσετε.

Νέοι Αξιωματικοί του Εμπορικού μας Ναυτικού.

Από σήμερα είστε ελεύθεροι  να επιλέξετε τη δική σας πορεία, ακολουθώντας ο καθένας τη δική του εσωτερική πυξίδα.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχηθώ υγεία, καλές θάλασσες, ούριο άνεμο και καλά ταξίδια στην επαγγελματική και προσωπική σας ζωή.

Ο προστάτης μας Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα μαζί σας".

https://flashnews.gr/