Με ασφάλεια ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου   ένα ιστιοφόρο με ολλανδική σημαία,  το οποίο έπλεε ανοιχτά του νησιού μας, το πρωί της Παρασκευής, όταν υπέστη βλάβη στο πηδάλιό του με αποτέλεσμα να μείνει ουσιαστικά ακυβέρνητο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, πρόκειται για το Ιστιοφόρο  ''ODYSSEUS'' σημαίας Ολλανδίας, το οποίο βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή 11,5 ν.μ. δυτικά του λιμένα ν. Ρόδου, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Ο κυβερνήτης ζήτησε βοήθεια και άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου το ως άνω ιστιοφόρο εντοπίστηκε να πλέει αυτοδύναμα, χωρίς τη χρήση των ιστίων, με σταθερή πορεία προς το λιμένα ν. Ρόδου και με περιορισμένη ικανότητα χειρισμών στο πηδάλιό του. Αφού κατέπλευσε έξω από τον λιμένα, συνοδευόμενο από τα σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ XXVII'' Ν.Π. 6385 και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Νέας Μαρίνας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ODYSSEUS'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

https://www.rodiaki.gr/article/417304/akybernhto-e...