Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρωινές ώρες χθες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Οθωνών και Κέρκυρας σε αλιευτικό σκάφος σημαίας Αλβανίας στη θαλάσσια περιοχή 7 ν.μ. από τις δυτικές ακτές ν. Κέρκυρας, εντοπίστηκε να διενεργεί παράνομη αλιεία με αλιευτικό εργαλείο μη σύμφωνο με τις ισχύουσες διατάξεις, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων χωρίς τη σχετική άδεια και άνευ ημερολογίου αλιείας.

Το ανωτέρω σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των πλωτών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας όπου διενεργήθηκε αλιευτική επιθεώρηση και βεβαιώθηκαν τρεις (03) αλιευτικές παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν το παράνομο αλιευτικό εργαλείο καθώς και τα αλιεύματα.

 Επιπροσθέτως, από το Τ.Κ.Ε.Π. της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας διενεργήθηκε έκτακτος έλεγχος σε εν λόγω αλιευτικό σκάφος όπου διαπιστώθηκαν προ απόπλου παρατηρήσεις. Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του αλιευτικού σκάφους, μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης των παρατηρήσεων και προσκόμισης του βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.