Στις 05/09/2019 παραδόθηκε από ΕΚΑΒ Άνδρου στην Λιμενική Αρχή Άνδρου αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής από δωρεά ιδιώτη ο οποίος για προσωπικούς λόγους επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του. Με την δωρεά αυτή η Υδρούσα θωρακίζεται μιας και σε συνδυασμό με το καλοεκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΚΑΝ και του Λιμενικού μπορούν να σωθούν ζωές. Μένει να έρθουν και γιατροί να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας Γαυρίου και Μπατσίου ώστε η δημόσια υγεία να μπει σε καλύτερο δρόμο στην περιοχή.

Ο απινιδωτής αποτελεί εξαιρετικό ιατρικό μέσο διάσωσης σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής όπου ο ασθενής κινδυνεύει άμεσα. Ο συγκεκριμένος απινιδωτής θα εγκατασταθεί στο Λιμενικό κατάστημα του Τμήματος του Γαυρίου, το οποίο υπηρεσιακά λειτουργεί καθ' όλο το 24ωρο και όλο το χρόνο, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την περιοχή της Υδρούσας.

Εξωτερικοί απινιδωτές έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Χώρας και στην Πλατεία του Κορθίου. Επισημαίνεται, ότι η χρήση απινιδωτή απαιτεί ειδικές γνώσεις, και οι χρήστες του θα πρέπει να πιστοποιηθούν με κατάλληλη εκπαίδευση BLS/AED (υποστήριξη λειτουργιών πνευμόνων και καρδιάς με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή), την οποία στελέχη του Λιμεναρχείου έχουν πιστοποιηθεί.

Με την καλή συνεργασία ιδιωτών και δημόσιων υπηρεσιών, αναβαθμίζεται η ιατρική μέριμνα πρωτοβάθμιας υγειονομικής υποστήριξης και ενισχύεται σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού μας.

Κ.Ρ.enandro.gr