Τα Λιμενικά Νέα εγκαινιάζουν μια νέα διαδραστική - εναλλακτική πρόταση για την  ενημέρωση των αναγνωστών.

Η τηλεόραση των Λιμενικών Νέων θα είναι σύντομα κοντά σας.

Εδώ θα φιλοξενούμε ανθρώπους με γνώση και εμπειρία που θα έχουν κάτι να μας πουν, από τους χώρους της ναυτιλίας,του Λιμενικού,της άμυνας,της διπλωματίας,της εκπροσώπησης των εργαζομένων κ.λ.π

Η Συντακτική ομάδα των Λιμενικών Νέων, στηριζόμενοι στην αποκτηθείσα εμπειρία αλλά και σε μεγάλο βαθμό στην πολύτιμη συνδρομή   των πολυάριθμων αναγνωστών,  στην  πρώτη μας  τηλεοπτική συνέντευξη με θέμα " Λιμενικό και μετανάστευση " θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε ένα καυτό θέμα που απασχολεί τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία με τη βοήθεια του Διεθνολόγου καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φίλη, που θα έχουμε την τιμή να  φιλοξενήσουμε από το κανάλι μας.

Σας καλούμε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στο limenikanea1@gmail.com για να μπορέσει ο καλεσμένος μας να απαντήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές.


Ποιος είναι όμως ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης 

Δ/ντης Ερευνητικών Προγραμμάτων, ΙΔΙΣ.

Διορίστηκε το 2004 και παραμένει μέχρι σήμερα Επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας-Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης.

Εκλέχθηκε Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος (SAM) στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2007-2009) και παράλληλα υπήρξε Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Σπουδών. Εν συνεχεία, αναλαμβάνει ερευνητής στο Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESOX) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2008 – 2010). Σε αυτό το διάστημα ολοκληρώνει κύκλο αναλύσεων και διαλέξεων, με έμφαση στο ρόλο της Ρωσίας στην ΝΑ Ευρώπη, καθώς και γύρω από ζητήματα γεωπολιτικής της ενέργειας. Ενδιάμεσα τοποθετείται Επιστημονικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (2009-2010).

Τον Ιούλιο του 2012 διορίστηκε από το ΔΣ του ΙΔΙΣ, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε υπεύθυνος του προγράμματος Jean Monnet για την Εξωτερική Πολιτική της Ε.Ε. (2013 – 2014), Διευθυντής Ομάδας Διoίκησης Έργου του Υπουργείου Ενέργειας με έμφαση στην ενεργειακή διπλωματία (2013-2015) αλλά και μέλος ομάδας εργασίας του ΚΕΜΕΑ, επιφορτισμένης με την ανάλυση κινδύνων ριζοσαπστικοποίησης για την εθνική ασφάλεια.

Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και πολυεθνικές εταιρείες.

Είναι διαλέκτης της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού, διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων και είναι μέλος του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ καθώς και του Ελληνορωσικού Συνδέσμου. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συγγραφή βιβλίου σχετικά με την ΕΕ, το προσφυγικό και την τρομοκρατία (εκδ. Παπαδόπουλος).