Παραλίγο να έχουμε τραγωδία το πρωί της Τρίτης στην Αρκίτσα, αλλά η έγκαιρη επέμβαση ενός λιμενικού ήταν αρκετή για να μη θρηνήσουμε θύματα. Τι συνέβη;

Όλα έγιναν σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Αρκίτσας, όταν είχαμε πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα κατά τη διάρκεια ελιγμών που έκανε ο οδηγός για να εισέλθει στο πλοίο «Αιδηψός». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, στο αυτοκίνητο επέβαιναν δύο ηλικιωμένα άτομα, οι οποίοι είναι, ευτυχώς, καλά στην υγεία τους χάρη στην άμεση επέμβαση του Κελευστή του Λιμενικού Σώματος, Βασίλη Κοκορέτση που βούτηξε στη θάλασσα για να τους σώσει.

Αναλυτικότερα, το πλοίο ήταν σχεδόν έτοιμο να σαλπάρει και περίμενε το τελευταίο όχημα, ένα ασημί Yaris όπως λένε οι πληροφορίες του ίδιου σάιτ, να εισέλθει εντός. Ο ηλικιωμένος οδηγός του έβαλε όπισθεν. όμως επιτάχυνε (κατά τη δική του εκδοχή κόλλησε το γκάζι) και αντί να μπει μέσα στη ράμπα έπεσε στη θάλασσα!

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο λιμενικός έπεσε στη θάλασσα, διαπιστώνοντας αρχικά ότι ο οδηγός είχε βγει από το όχημα, αλλά η γυναίκα ήταν εγκλωβισμένη σε αυτό και την έπαιρνε στο βυθό. Με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να βγάλει τη γυναίκα από το αυτοκίνητο και να τη φέρει στην επιφάνεια, ενώ βοήθησε και τον ηλικιωμένο άνδρα να φτάσει στην ακτή με τη βοήθεια και ενός σωσίβιου που πέταξαν από το πλοίο.

Στη συνέχεια τα δύο άτομα παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και την παροχή πρώτων βοηθειών. Ο κ. Κορορέτσης μετά την ηρωική και σωτήρια πράξη του παρέμεινε σεμνός, αν και του αξίζουν όλοι οι έπαινοι και τα μετάλλια του κόσμου. Άλλωστε, είναι σίγουρο ότι χωρίς τη δική του παρέμβαση η ηλικιωμένη γυναίκα δεν υπήρχε περίπτωση να σωθεί. «Δεν έκανε τίποτα άλλο παρά μόνο το καθήκον μου και νομίζω ότι έπραξα ότι θα έκανε οποιοσδήποτε συνάδελφος βρισκόταν στη θέση μου», είπε στο LamiaReport ο λιμενικός, ο οποίος είναι από την Αταλάντη και υπηρετεί τα τελευταία πέντε χρόνια στο Λιμενικό Φυλάκιο Αρκίτσας.

Προανάκριση για το περιστατικό, διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΑΡΓΑΚΗΣ  https://www.pagenews.gr/