Για ακόμη μια φορά οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Όλοι γνωρίζουμε το ρόλο που έπαιξε ο πρώην Αρχηγός στην επέκταση των αρμοδιοτήτων σε αιγιαλό και παραλία .


Κρυφά και χωρίς διαβούλευση αποφάσισε μέσα σε μια νύχτα να αυξηθούν οι αρμοδιότητες τη στιγμή που όλοι μιλούσαν για την ανάγκη για αύξηση προσωπικού.

Η στάση της ΠΟΕΠΛΣ παθητική και ύστερα από ψηφοφορία ( οι συνδικαλιστιστές της περιφέρειας ηταν αρνητικοί στην επέκταση αλλα τελικα λιγότεροι) δήλωσε στήριξη στον πρώην Αρχηγό με πρωταγωνιστές αυτούς  που σήμερα πανηγυρίζουν την αποστρατεία του

Η  ΠΕΑΛΣ σε πιο σταθερή και ξεκάθαρη στάση όπως αυτή αποτυπώθηκε στο υπόμνημα που δόθηκε στον νέο ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη.

Σε ότι αφορά την επέκταση των αρμοδιοτήτων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον αιγιαλό και την παραλία τονίζουμε ότι για να μπορέσει το Λιμενικό Σώμα να ανταπεξέλθει με επιτυχία, αυτή θα πρέπει να συνοδευτεί και με την επέκταση των οργανικών θέσεων των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και κατ’ επέκταση της οργανικής σύνθεσης των Υπηρεσιών αλλά και την ενίσχυσή τους με υπηρεσιακά μέσα.

Ως εκ τούτου επιμένουμε στην άμεση κατάργηση της εν λόγω αρμοδιότητας ή την τροποποίηση κατόπιν μελέτης και διαβούλευσης.

Επειδή τελικά οι πράξεις μιλούν, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι εσωτερικές διαμάχες στην Ομοσπονδία έφεραν παλινδρομήσεις που ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να αφήσουν τα πράγματα να βελτιωθούν υπέρ των συναδέλφων.

Πάντως η ιστορία έγραψε μια ακόμη μαύρη σελίδα για τον συνδικαλισμό καθώς οι νέες αρμοδιότητες σε αιγιαλό παραλία έκαναν τη υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων και μόνο η ΠΕΑΛΣ επέδειξε δυναμική και αξιοπρεπή στάση.

dromenalselakt.blogspot.com