Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 50χρονος Τούρκος που κατηγορούνταν ως ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που είχε συσταθεί για τη διακίνηση παράνομων μεταναστών στα νησιά μας.

Ο 50χρονος αλλοδαπός, που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου το 2012, εντοπίστηκε και συνελήφθη τον Μάιο του 2019 και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η δίκη του έγινε την περασμένη εβδομάδα και το δικαστήριο τον απάλλαξε από την κατηγορία κρίνοντάς τον αθώο.

Στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται και άλλα άτομα, συνολικά έξι, με μόλις τα δύο από αυτά να έχουν συλληφθεί και να έχουν καταδικαστεί από τα αρμόδια δικαστήρια της περιοχής μας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, τόσο ο 50χρονος Τούρκος «εγκέφαλος» του «κυκλώματος» όσο και οι δύο άλλοι συμπατριώτες του ηλικίας 34 και 35 ετών αντίστοιχα, που έχουν καταδικαστεί, κατηγορούνται για τη μεταφορά τουλάχιστον τρεις φορές, αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην περιοχή τους, ενώ η «αντίστροφη μέτρηση» για αυτούς άρχισε με τη μεταφορά 14 Σύριων στην περιοχή του Λαδικού στη Ρόδο, το Δεκέμβριο του 2012.

Μάλιστα τη φορά εκείνη συνελήφθησαν και ο 34χρονος και ο 35χρονος οι οποίοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

rodiaki.gr