Αν και ως Ένωση Λέσβου – Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου γενικότερα δεν συνηθίζουμε να εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας για το έργο  των  συναδέλφων μας, και αυτό διότι είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουμε από το πλήθος των περιστατικών σε όλα τα αντικείμενα που δραστηριοποιούνται οι Υπηρεσίες μας, αφού και η περιοχή που υπηρετούμε σε συνδυασμό με τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του προσωπικού βοηθά σε αυτό, εν τούτοις η χαρά και η περηφάνια που νιώθουμε για τις πρόσφατες βραβεύσεις του Σημαιοφόρου Λ.Σ. Κουτρουμπίλα Γεωργίου και της  Επικελευστή Λ.Σ. Κόντη Μαρίας και ότι εκείνοι αντιπροσωπεύουν, μας υπαγορεύουν τη σύνταξη της επιστολής μας.

Η βράβευση του Γιώργου από τη Λέσχη Αξιωματικών Λ.Σ. αποτελεί πέραν από την αναγνώριση των χρόνιων και  άοκνων προσπαθειών του και αναγνώριση στο πρόσωπό του, τόσο της ομάδας της Π.Ο.ΔΙ.Ν. του Κ.Λ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, που στην ουσία είναι κάτι παραπάνω από ομάδα, είναι οικογένεια, όσο και του συνόλου του προσωπικού που συμβάλλει και προσφέρει σε όλους τους τομείς, ώστε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία του τόπου μας και όχι μόνο.

Αυτό που θέλουμε να γίνει αντιληπτό  είναι η  δυσκολία του να λειτουργεί η Υπηρεσία και μάλιστα με τέτοια εντυπωσιακά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς εν μέσω της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, ενώ ειδικά για τον τομέα των ναρκωτικών η ικανοποίηση από μία βράβευση και μάλιστα από μία Λέσχη που την απαρτίζουν άνθρωποι που συνέβαλαν στο ΄΄μεγάλωμα΄΄ του Λ.Σ., είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και τιμητικό, όμως το μεγαλύτερο βραβείο είναι το χαμόγελο εκατοντάδων νέων που ζουν,  σπουδάζουν και εργάζονται στον τόπο αυτό, επειδή και οι Λιμενικοί της Π.Ο.ΔΙ.Ν. τους κράτησαν με τις προσπάθειές τους μακριά από την μάστιγα των ναρκωτικών.

Όσον αφορά τη Μαρία Κόντη, την πανάξια καπετάνιο μας, που υπηρετεί με ζήλο και αυταπάρνηση εδώ στην πλέον δύσκολη περιοχή για οποιοδήποτε πλήρωμα, στο πρόσωπό της και με την βράβευσή της από τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη, βραβεύονται όλοι οι συνάδελφοι των πλωτών και φυσικά όσοι συνάδελφοι υπηρετούν στο συγκεκριμένο σκάφος, αλλά και στο Λ/Σ Μήθυμνας, οι οποίοι διεκπεραιώνουν  φόρτο εργασίας πολύ περισσότερο από αυτόν που αντιστοιχεί σε ένα Σταθμό, αλλά ξεπερνά και αυτόν ενός Λιμεναρχείου.

Κλείνοντας θέλουμε να τονίσουμε ότι και ο Γιώργος ο Κουτρουμπίλας και η Μαρία η Κόντη στην ουσία βραβεύονται γιατί προσπαθούν και το κάνουν επιτυχώς, μαζί με όλους εμάς να ζώσουν ζωές, αυτό το υπέρτατο αγαθό, σε μια ιερή αποστολή και δεν είναι τυχαίο που αυτό γίνεται με τέτοια αφοσίωση και ζήλο, αφού για εμάς είναι χρέος τιμής απέναντι στους πρωτεργάτες και πάντα παρόντες συναδέλφους μας, Κυμούρη Παναγιώτη και Παπαδόπουλο Κυριάκο.

 Για το Δ.Σ.

Εκ μέρους όλων των Συναδέλφων