Στα εμπόδια,την ανεπάρκεια και την αποτελεσματικότητα της τεχνικής προετοιμασίας των υπηρεσιών και των προαπαιτούμενων για να ανταποκριθούν στην εφαρμογή του e-νηολογίου αναφέρθηκε χθες από το βήμα της βουλής ο πρώην Υπουργός Θοδωρής Δρίτσας.

Επίσης παραδέχθηκε ότι η κατάργηση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων ήταν προαποφασισμένοι παρά τα περί αντιθέτου που ισχυριζόταν όταν με νομοθετική διάταξη την υπήγαγε στον ίδιο εισαγγελέα με την ΕΛ.ΑΣ,γιαυτό ο αιφνιδιασμένος και η πλήρης μυστικότητα.

Να σημειώσουμε ότι για την κατάργηση ήταν αντίθετα όλα τα κόμματα πλην Λεβέντη.


                       ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

( 16-5-2019)


ΘEOΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: «Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε…..

…………Θέλω, συμπληρωματικά, να κάνω δύο αναφορές για δύο τροπολογίες. Η μία είναι υπουργική, του Υπουργείου Ναυτιλίας, αναφορικά με την παράταση της λήξης των προθεσμιών για τις δηλώσεις συμμετοχής στο ηλεκτρονικό Μητρώο των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, των επαγγελματικών τουριστικών ημερόπλοιων και των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής. Η προθεσμία σε αυτές, παρ’ όλο ότι έχει καταγραφεί μία σημαντική πρόοδος, όπως και ο Υπουργός παρέθεσε με στοιχεία, εντούτοις είναι αναγκαία.

Εκείνο στο οποίο, με την ευκαιρία που μου δίδεται, θέλω να αναφερθώ και στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ότι όταν ως Υπουργός Ναυτιλίας, Γενάρη-Φλεβάρη του 2015, ξεκίνησα με τις υπηρεσίες να τρέξω την ήδη νομοθετημένη αυτή πρόβλεψη, διαπιστώσαμε πολύ γρήγορα ότι πέραν του ότι δεν είχε προηγηθεί καμία τεχνική επεξεργασία, ήταν και πολύ δύσκολη και είχε πολλά εμπόδια μία αυτονόητη επιλογή βελτίωσης, εκσυγχρονισμού, ρύθμισης, εξυγίανσης της δημόσιας διοίκησης σε έναν πολύ σημαντικό τομέα, του θαλάσσιου τουρισμού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πραγματικά πόσα εμπόδια είχαμε από την ανεπάρκεια και την αποτελεσματικότητα της τεχνικής προετοιμασίας των υπηρεσιών και των προαπαιτούμενων για να ανταποκριθούν σε αυτά και από την άλλη, πόσα εμπόδια έθεταν όσοι δεν ήθελαν να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και τα θέτουν ακόμη.

Ακόμα, λοιπόν, και για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους στην κατεύθυνση της διαφάνειας, η μάχη είναι μάχη δημοκρατίας, μάχη κοινωνική, μάχη με πρόσημο που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και έτσι πρέπει να καταγράφεται και όχι ως μία ασήμαντη λεπτομέρεια.

 Στο δεύτερο μέρος αυτής της τροπολογίας προωθείται και επιταχύνεται μία επιλογή που είχε ξεκινήσει και από την τότε περίοδο, της ενιαιοποίησης των υπηρεσιών εσωτερικών υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή. Είναι πολύ σημαντικό βήμα. Μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις για το πώς το Λιμενικό Σώμα θα συμμετέχει σε αυτόν τον νέο φορέα και πραγματικά να έχει τον ρόλο του. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως ξέρετε, σε αυτά τα ζητήματα και προφανώς, πρέπει να συμβάλλουμε  όλοι, ώστε αυτά τα πράγματα να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. ………Υπ. Τροπ. 2198/184 ως έχει      ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΑΙ

Ν.Δ.: OXI

ΔΗ.ΣΥ: OXI

Χ.Α: OXI

Κ.Κ.Ε: OXI

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: ΠΡΝ

ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ: ΝΑΙ....»