Στον εντοπισμό τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, καθώς επίσης και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 35 και 49 ετών.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας & Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Ζακύνθου και Πάτρας  εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά νήσου Ζακύνθου, το ιστιοφόρο σκάφος «ARAKBA» σημαίας Ουκρανίας, το οποίο μετέφερε παράνομα τριάντα επτά (37) αλλοδαπούς επιβαίνοντες με προορισμό την Ιταλία.
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Ζακύνθου, ενώ το ιστιοφόρο οδηγήθηκε  συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ασφαλώς στο λιμένα της Ζακύνθου, όπου και κατασχέθηκε.
Από την ΔΑΠΘΑΣ αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν, ενώ διερευνάται η εμπλοκή των ανωτέρω δύο διακινητών και σε άλλες υποθέσεις, καθώς ενδεχομένως να αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου.