Επαναλειτουργούν τα Κυλικεία και το εστιατόριο στο Υπουργείο... Καλού- Κακού όμως κρατείστε τα...μπρίκια ...Ποτέ δεν ξέρετε αν κάποιος άλλος θα έχει ξανά απορίες με την λειτουργία των Κυλικείων..

Μετά  την απίστευτη και επί τρεις  μήνες ταλαιπωρία του προσωπικού που υπηρετεί στις Κεντρικές Υπηρεσίες επιτέλους  η Πολιτική και  Στρατιωτική Ηγεσία έλυσε τις "απορίες" της δημοσιεύοντάς τες μάλιστα και σε σχετικό ΦΕΚ.  Διερωτόμαστε  όμως,   δεν μπορούσε να επισπευσθεί αυτή η διαδικασία, ώστε με ένα τηλεφώνημα μεταξύ των αρμόδιων Υπουργών το θέμα να λυθεί σχεδόν αυθημερόν; 

Τέτοιο ενδιαφέρον και ταχύτητα...για το προσωπικό και την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών και ιδιαίτερα αυτών που εκτελούσαν βάρδιες, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ  συναντάει κανείς... Πού να αφορούσε στην επίλυση θέματος μιας Υπηρεσίας αρκετά μακριά από τα πόδια των κ. κ. Υπουργού και Αρχηγού Λ.Σ...

Εμείς πάντως, θα θέλαμε να κατανοήσουμε τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων για τα ... περί άμεσης αντίδρασης του Υπουργού και Αρχηγού  για την επίλυση ενός ανύπαρκτου ουσιαστικά προβλήματος,  αλλά αδυνατούμε να αντιληφθούμε που την είδαν... Ίσως να γίνεται παρανόηση με την άμεση αντίδραση για την -με προφορική εντολή- αναστολή λειτουργίας των Κυλικείων... 

Τα Λιμενικά Νέα παραθέτουν παρακάτω σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.. 

"Η Ομοσπονδία μας ενημερώνει το προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ότι δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Β 3400) Απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία κυρώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Χουλιαράκη, με θέμα: «Ίδρυση, Οργάνωση και Λειτουργία Λέσχης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.», σύμφωνα με το καθεστώς της οποίας θα λειτουργούν πλέον στα κτίρια όπου στεγάζονται οι κεντρικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα κυλικεία και το μαγειρείο, για την εξυπηρέτηση και την κάλυψη αναγκών του προσωπικού.

Η ίδρυση της Λέσχης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας καθώς επίσης και η επέκταση και σε άλλες μεγάλες οργανικές μονάδες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Επίσης το περιεχόμενο της απόφασης αυτής δικαιώνει πλήρως τη στάση μας, όπως αυτή διατυπώθηκε με σχετική ανακοίνωση μας, για την μέχρι σήμερα ορθή λειτουργία των κυλικείων και του μαγειρίου, ενώ παράλληλα αφήνει εκτεθειμένους όσους βιάστηκαν να πάρουν θέση »εκφράζοντας την διαφορετική γραμμή ζητώντας την απόδοση ευθυνών», δυσφημίζοντας ακόμα μια φορά τους θεσμούς λειτουργίας του Σώματος και θέτοντας σε τρομακτική ταλαιπωρία εν μέσω θερούς τους συναδέλφους, οι οποίοι δεν λάμβαναν τις ελάχιστες παροχές που δεν ήταν άλλες από το καθημερινό φθηνό συσσίτιο και την εν γένει διευκόλυνσή τους σε ώρες πέραν του ωραρίου, όπως είναι οι βάρδιες.

Η Ομοσπονδία αναγνωρίζει ότι στα πρόσωπα του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη και του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιου πιστώνεται η άμεση και ουσιαστική παρέμβαση διευθέτησης ενός τόσο σημαντικού θέματος που άπτεται της διοικητικής μέριμνας του προσωπικού.

Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για ακόμη μια φορά ότι ο ρόλος μας και η θέση μας θα είναι πάντα δίπλα στον συνάδελφο και τις ανάγκες του."