Την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη σημερινή εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Σύμφωνα με τον υπουργό, «Το Λιμενικό Σώμα, έχει πράξει πολλά και σημαντικά αποτελέσματα ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στον τομέα του μεταναστευτικού / προσφυγικού, όμως χρειάζεται ενίσχυση. Κι αυτό είναι μία από τις βασικές προεκλογικές μου δεσμεύσεις και της κυβέρνησης. Είναι η ενίσχυση, η αύξηση των οργανικών θέσεων.

Παράλληλα, τρέχουμε γρήγορα το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού. Μελετάμε προτάσεις για το πώς μπορούμε να παρακάμψουμε γραφειοκρατίες για την περαιτέρω ενίσχυση και αναφέρομαι στο θέμα των θερμικών καμερών.

Το Λιμενικό Σώμα χρειάζεται προσωπικό. Τα χρόνια της προσφυγικής μεταναστευτικής κρίσης έχει σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος και πρέπει να το στηρίξουμε. Ήδη είμαστε σε μία φάση αξιολόγησης των αιτήσεων για τους 250 αξιωματικούς και λιμενοφύλακες αλλά το Λιμενικό έχει πολυεπίπεδο έργο.

Θέλω να συγχαρώ δημοσίως τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος γιατί δεν είναι μόνο στη Θάλασσα, είναι και στη στεριά. Είδατε προσφάτως τις τεράστιες επιτυχίες που είχαν τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών».

Τέλος δήλωσε ότι "μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, θα εισάγει για δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει καινοτόμες και μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων του Υπουργείου. Από λιμάνια, ακτοπλοΐα μέχρι θέματα που σχετίζονται με το Λιμενικό Σώμα."