Φαίνεται, ότι με αφορμή την πανδημία covid-19 δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς να αναπτύξουν περαιτέρω την συνδικαλιστική τους δράση.  

Να αρχίσουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που δυστυχώς δεν έχει λογική και στηρίζεται απλά σε ένα αγώνα υποστήριξης των «δήθεν» δικαιωμάτων των αντιρρησιών στον εμβολιασμό, μια υποστήριξη που όμως οδηγεί καθημερινά δεκάδες πολίτες στις ΜΕΘ και πολλούς από αυτούς στον θάνατο.

Αρχικά περάσαμε από το στάδιο της αμφισβήτησης από πολλούς της ύπαρξης του κοροναϊού, όπου οι θεωρίες συνωμοσιολογίας  είχαν τον πρώτο λόγο.

Μετά τα επιτεύγματα της επιστήμης και την ανακάλυψη των εμβολίων τα οποία πλέον καθιερώνονται ως κανονικά εμβόλια (παύουν να είναι πειραματικά) εξακολουθούν διάφορες ομάδες να αντιτίθενται στον εμβολιασμό είτε ευθέως είτε εκ του πλαγίου κλείνοντας το μάτι στους αντιεμβολιαστές υποστηρίζοντας ανοικτά τις επιλογές τους.

Στις τάξεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις ανοικτά έχει ταχθεί  υπέρ του εμβολιασμού των στελεχών μόνο η ΠΟΕΠΛΣ, άσχετα αν στην συνδικαλιστική της τακτική απουσιάζει πλήρως οποιαδήποτε πρωτοβουλία, ως υπεύθυνου συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί περίπου 5.000 στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, υπέρ του εμβολιασμού των στελεχών αυτών. Αντίθετα, θα έλεγε κανείς ότι περισσεύουν οι πρωτοβουλίες υπέρ των «δικαιωμάτων» των αντιεμβολιαστών… για τους οποίους βέβαια ευθύνεται μόνο η κυβέρνηση που δεν κατάφερε να τους πείσει…να εμβολιαστούν.

Την  Ένωση των αξιωματικών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, μάλλον ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ  τα θέματα του εμβολιασμού των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και δεν  ανησυχεί από το γεγονός, ότι το ποσοστό εμβολιασμού τους υπολείπεται σημαντικά του εθνικού ποσοστού εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Εντύπωση προκαλούν οι απόψεις  της νεοσύστατης ΠΟΛ, η οποία το τελευταίο διάστημα εξέδωσε τρείς ανακοινώσεις (1/9,7/9 και 10/9/2021) στις οποίες ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ έστω και μία ΑΝΑΦΟΡΑ ότι η Ένωση αυτή,- αποδεχόμενη τις εισηγήσεις και αποφάσεις της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και οργανισμών Υγείας, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ  του εμβολιασμού. 

Κάθε άλλο. Πώς να υπάρχει τέτοια αναφορά, την στιγμή που  η Ένωση  αυτή (Π.ΟΛ.) εξέδωσε ανακοίνωση ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ- ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ των αντιεμβολιαστών;

Μια ανακοίνωση-μανιφέστο  με περιτύλιγμα νομιμότητας,  που θεωρεί ως « αναφαίρετο και θεμελιώδες δικαίωμα τον μη εμβολιασμό»,  που στηρίζεται σε σειρά αναληθειών (π.χ. Οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι μολύνουν το ίδιο, όταν προσβληθούν από το υιό), αλλά και σε σημαντικές  παραλείψεις ενημέρωσης (π.χ. ότι το 98% των ασθενών στις ΜΕΘ σήμερα  είναι ανεμβολίαστοι).

Μια ανακοίνωση- μανιφέστο στην οποία αναφέρεται, ότι στα βαμβάκια των μηχανισμών των test υπάρχει καρκινογόνος ουσία «οξειδίου του αιθυλενίου»,  η οποία μάλλον δεν είναι βλαπτική, ΜΟΝΟ όταν τα test παρέχονται δωρεάν από το κράτος… 

Μια ανακοίνωση- μανιφέστο στην οποία αναφέρεται, ότι αποτελεί παραβίαση των προσωπικών δεδομένων η καταχώρηση των ατομικών στοιχείων ελέγχων και πιστοποιητικών covid-19 σε βάσεις δεδομένων προκειμένου διευκολυνθεί ο έλεγχος της εξάπλωσης του covid-19 τόσο από την χώρα μας όσο και από τις άλλες χώρες του κόσμου. Άραγε οι έχοντες τις αντιλήψεις αυτές, δεν ταξιδεύουν με πλοία, αεροπλάνα εντός και εκτός της χώρας;

Μια ανακοίνωση- μανιφέστο στην οποία αναφέρεται το δικαίωμα των ανεμβολίαστων για «παροχή δωρεάν δημόσιας υγείας και πρόνοιας, δικαίωμα, βέβαια, το οποίο είναι κατοχυρωμένο για όλους τους πολίτες αδιακρίτως και χωρίς διαχωρισμούς».

Βέβαια αυτό που παραλήφθηκε να διευκρινιστεί, είναι πως ασκείται το δικαίωμα αυτό από όλους τους πολίτες, όταν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ γεμίζουν με ανεμβολίαστους  που   απορροφούν εκεί το μεγαλύτερο μέρος του υγειονομικού προσωπικού, ενώ αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία  και υποβαθμίζεται η παροχή υγείας προς τους πολίτες. Άραγε οι εμβολιασμένοι δεν έχουν ίσα δικαιώματα στην παροχή υγείας;

Το τραγικότερο όλων είναι με την ανακοίνωσή  της 10-9-2021 η ΠΟΛ απαιτεί να αντικαταστήσει το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με  εμβολιασμένα στελέχη αυτούς που με πράξη του ΝΝΑ ανεστάλη η εργασία τους επειδή υπηρετούν σε χώρο υγείας και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αυτό θα πει δικαιοσύνη. Ο ανεμβολίαστος έχει μόνο δικαίωμα.

Να καλύψουν  τις  θέσεις  τους τα κορόιδα, τα πειραματόζωα,   οι εμβολιασμένοι.

Ίσα που δεν ζητήθηκε, να τους στέλνεται ο μισθός στο σπίτι. Γιατί με το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ να είναι υψηλό, δεν μπορεί να ανακαλυφθούν θέσεις απασχόλησης για όλους τους ανεμβολίαστους, που δεν θα έχουν και  σχέση με την επαφή και την  εξυπηρέτηση των πολιτών, προκειμένου εξυπηρετηθούν τα ανεμβολίαστα στελέχη.

Το μόνο σίγουρο που προκύπτει από αυτές τις ανακοινώσεις της ΠΟΛ, είναι το γεγονός, ότι η Ένωση αυτή ψαρεύει στα θολά νερά προκειμένου εξασφαλίσει  παντός τύπου υποστηρικτές.

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τίποτα από αυτά.


 Δεν μπορούμε  να συμφωνήσουμε στο γεγονός, ότι ανεμβολίαστα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ μπορούν να ζητούν από τον απλό πολίτη να είναι εμβολιασμένος προκειμένου ασκήσει δραστηριότητές του (εργασία, ταξίδι, αναψυχή, άσκηση συλλογικών δραστηριοτήτων κ.λ.π.).

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε και να ενθαρρύνουμε  πρακτικές ατομικισμού (προστασία του εαυτούλη μας) την στιγμή που στην συντριπτική πλειοψηφία του ο Ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί του κόσμου που έχουν πρόσβαση στα εμβόλια, έχουν υιοθετήσει με πράξεις τις εισηγήσεις της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για τον εμβολιασμό.

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε και να υπονοούμε έστω στο ελάχιστο, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που εμβολιάστηκαν είναι τα «ηλίθια πειραματόζωα» και οι μόνοι έξυπνοι οι αντιρρησίες… του εμβολίου.

Δεν μπορούμε συμφωνήσουμε και να κλείνουμε το μάτι,  να ιδεολογικοποιούμε και να νομιμοποιούμε την προκατάληψη, την συνωμοσιολογία, τα «τσιπάκια» στον οργανισμό, τις παραθρησκευτικές θεωρίες, τις ακροδεξιές απόψεις, που έχουν  σαν αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών  και την συνολική επιβάρυνση του συστήματος υγείας (ακύρωση τακτικών χειρουργείων σε βάρος της υγείας  του συνόλου των πολιτών κ.λ.π.).

 Δεν μπορούμε να κλείνουμε το μάτι σε αυτούς που με την στάση τους απέναντι στον εμβολιασμό αποτελούν κίνδυνο, όχι  μόνο για την ίδια την  ζωή τους  αλλά κυρίως γιατί θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο  την ζωή άλλων ανθρώπων.


Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να ισχύουν, εφόσον γίνει αποδεκτό ότι ΜΟΝΟ οι ανεμβολίαστοι έχουν όλα τα δικαιώματα και οι εμβολιασμένοι Έλληνες πολίτες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ αλλά μόνο ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ…


Όμως σήμερα περισσότερο από ποτέ, όλοι έχουμε υποχρέωση για την ενίσχυση  της κοινωνικής συνείδησης και την απομόνωση του «ατομισμού», που δρα  κόντρα σε κάθε ορθολογισμό.


Για την διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης  οι έχοντες θεσμικές θέσεις που επηρεάζουν την βούληση και την συλλογική δράση άλλων, έχουν πολύ μεγαλύτερη ευθύνη και υποχρέωση.


Υ.Γ: Ασφαλώς και στην κατηγορία των ανεμβολίαστων υπάρχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί για λόγους υγείας ή από έλλειψη ορθής και έγκυρης ενημέρωσης. Αυτοί οι συμπολίτες μας καμιά σχέση δεν έχουν με αυτούς που ανάγουν την άρνηση εμβολιασμού σε ιδεολογικό θέμα, που στηρίζεται στην άρτια δική τους ενημέρωση από "έγκυρες" πηγές τους.