Με μία λιτή  ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Δημήτρης Σαϊτάκης, εξηγεί τους λόγους που επέλεξε να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ.Γιάννη Κουράκη.

"Στη μακρά πορεία της ενεργού συμμετοχής μου στα κοινά, η στάση και οι επιλογές μου ήταν πάντοτε δημόσιες και ξεκάθαρες.

Επιλογές που προκύπτουν με συναίσθηση της ευθύνης που συνοδεύει την ιδιότητα του Πολίτη.

Της ευθύνης ενός επαγγελματία, που για περισσότερα από 35 χρόνια εργάστηκε για το καλό του Λιμενικού Σώματος και την υπηρέτηση του Έλληνα πολίτη. Σημαντικό χρονικό διάστημα από θέσεις ευθύνης εργάστηκα με πνεύμα κατανόησης για την επίλυση προβλημάτων των πολιτών του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα.

Της ευθύνης του επικεφαλής μιας συνδικαλιστικής  Ένωσης, που οι συνάδελφοι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ του ΛΣ, επί σειρά ετών επέλεγαν στην κορυφή, για την εκπροσώπηση τους.

Με τη βεβαιότητα ότι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε για το Δήμο Ηρακλείου που μας αξίζει, ένα Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό και ανθρωποκεντρικό, στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, συμπορεύομαι με τον Γιάννη Κουράκη και υποστηρίζω την υποψηφιότητά του."

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.ΣΑΪΤΑΚΗΣ

τ. Διοικητής Λιμενικών Αρχών Κρήτης - Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου

Επίτιμος Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ

Γενικός Γραμματέας ΕΑΑΛΣ

Διαβάστε σχετικό δημοσίευμα για την υποψηφιότητα στο ekriti.gr: «Στην πρώτη γραμμή για το Ηράκλειο»

Άίσθηση προκάλεσαν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο 3.7.5" κ. Γιάννης Κουράκης.

Άνθρωποι από το όλο το κοινωνικό φάσμα, επιστήμονες, επαγγελματίες και καταξιωμένοι στον χώρο τους, αντιπροσωπεύουν την φιλοσοφία και το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η Δημοτική Κίνηση, παράλληλα με το πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ο Γιάννης Κουράκης, έδωσε τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί η Δημοτική Κίνηση, το όραμα και το σχέδιο για το Ηράκλειο της επόμενης ημέρας, ενώ με την ευκαιρία της παρουσίασης των πρώτων υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του δήλωσε τα εξής:

«Μεταφέρω σήμερα ένα πρώτο μήνυμα δημιουργικής προσπάθειας και αισιοδοξίας από τα μέλη και τις ομάδες εργασίας της Δημοτικής Κίνησης  «Ηράκλειο 3.7.5». Είναι πλέον προφανές ότι κάθε ημέρα που περνά η Δημοτική μας κίνηση διευρύνεται και δυναμώνει περισσότερο.

Το πρόγραμμα μας καθώς εξειδικεύεται συζητιέται όλο και πιο πολύ και αγκαλιάζεται από τους συμπολίτες μας. Γίνεται πια υπόθεση του Ηρακλείου. Για όλους εμάς που ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή,  που πατάει γερά στο παρελθόν αλλά προσβλέπει στο μέλλον αξιοποιώντας τις σύγχρονες αντιλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη διάθεση για συμμετοχή.

Μια συμμετοχή που μπορεί να ξεκινά από την κατάθεση μιας πρότασης ή τον εντοπισμό ενός προβλήματος σε κάποια γειτονιά και να φτάνει μέχρι την υποψηφιότητα και την παρουσία στην πρώτη γραμμή της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται.

Στη πρώτη γραμμή για το Ηράκλειο
Σήμερα έχω την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσω μία πρώτη ομάδα Νέων Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Δ.Κ. «Ηράκλειο 3.7.5». Είναι άνθρωποι από όλο το κοινωνικό φάσμα επαγγελματίες, επιστήμονες, παιδιά του Ηρακλείου που αποφάσισαν να ταχθούν στην πρώτη γραμμή και να βοηθήσουν την προσπάθεια μας με όλες τους τις δυνάμεις.

Νέες και νέοι που αγαπούν το Ηράκλειο έχουν κοινούς στόχους για αυτό και θέλουν να αναπτύξουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και υπευθυνότητας με την πολιτική και τους πολίτες.
Νέες και νέοι που έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο κόσμος και η καθημερινότητα μας δεν αλλάζει προς το καλύτερο αν δεν προσπαθήσουμε όλοι μαζί να επιτύχουμε τους στόχους που θα ωθήσουν τον τόπο μας μπροστά.

Τους ευχαριστώ,  εύχομαι σε όλους να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει συλλογικούς και ατομικούς και τους παρουσιάζω με αλφαβητική σειρά.

1. Αγγελάκη Ελένη Πτυχιούχος Επιστήμης Υπολογιστών-Υποψήφια Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής κ Διοίκησης
2. Αστρινάκη Χάρις Πτυχιούχος Νομικής –Δικηγόρος, LLM Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο
3. Γιάννικας Γιώργος Ελεύθερος Επαγγελματίας στο χώρο των Κατασκευών- Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας
4. Γιαουρτάς Δημήτρης Επιχειρηματίας
5. Κλινάκης Απόστολος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Επιστήμες Εισαγωγής-Διευθυντής σχολείου  Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης- τ. Περιφερειακός Διευθυντής Α΄βαθμιας  Εκπαίδευσης Κρήτης
6. Κονταράκης Νίκος Γενικός Ιατρός-Διευθυντής Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Μύρωνα
7. Κτενιαδάκης Στυλιανός  Ιατρός Χειρούργος Επιμελητής Α΄ Βενιζελείου Νοσοκομείου
8. Λυδάκη Όλγα Φαρμακοποιός
9. Μαρκάκης Μάνος  Αθλητικός Δημοσιογράφος-Καθηγητής Δημοσιογραφίας
10. Μαρκογιαννάκη Δήμητρα Αρχιτέκτων Εσωτερικού χώρου - Έμπορος
11. Μαυροματάκης Νίκος Οικονομολόγος-Δημόσιος Υπάλληλος ΔΟΥ Ηρακλείου- Μέλος Τοπικής Διοίκησης Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης
12. Πατεροπούλου Μαίρη Αρχιτέκτων Μηχανικός-Μέλος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΑΚ
13. Σαϊτάκης Δημήτρης τ. Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικών Αρχών Κρήτης-τ. Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου
14. Σμπώκος Ιωάννης  Χειρούργος Οδοντίατρος-Αντιπρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου
15. Στεφανάκη Γεωργία Επιχειρηματίας
16. Σφακιανάκης Απόστολος Πτυχιούχος Νομικής- Δικηγόρος
17. Σχινάς Γιάννης Τοπογράφος Μηχανικός-Γραμματέας Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ
18. Τζανάκη Ευαγγέλια- Βάλια Φιλόλογος
19. Τσουκαλά  Κατερίνα Διεθνολόγος -Πολιτικός Σύμβουλος σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Άμυνας και Βιομηχανικής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
20. Χονδράκη - Μεσσανάκη Μαργαρίτα Διευθύντρια Λογιστηρίου-Οικονομική Διαχείριση Χαλκιαδάκης ΑΕ. Εξειδίκευση στη Διαπραγμάτευση-Διαιτησία.

Προσβλέπω με αισιοδοξία  στον αγώνα τους. Τον αγώνα τον καλό της προσφοράς της ανιδιοτέλειας και της ευθύνης που συνοδεύεται από το υψηλό φρόνιμα και τις ηθικές αξίες.

Από τη δική μου πλευρά υπόσχομαι να είμαι δίπλα τους και να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για  να δικαιωθούν γι αυτή τη μεγάλη απόφαση τους. Την σημαντική απόφαση που πήραν για να προσφέρουν στην πόλη μας, στο Ηράκλειο, στο κοινό μας μέλλον.
Είμαι πεπεισμένος ότι οι συμπολίτες μας θα τους τιμήσουν, και εκείνοι με τη σειρά τους θα τους ανταποδώσουν την τιμή με την προσπάθεια, τη δημιουργικότητα και το συνολικό τους έργο».