Συνολική ποινή φυλάκισης 35 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 32χρονο από το Μπουρούντι που κατηγορείται ότι μετέφερε από τα τουρκικά παράλια στη Ρόδο 15 αλλοδαπούς, τους οποίους αφού άφησε μεσοπέλαγα, ο ίδιος βγήκε στη στεριά κολυμπώντας.

Το περιστατικό είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο και προχθές το δικαστήριο δίκασε τον αλλοδαπό, στον οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κ. Βαλεντίνας Βαβούλη, του επέβαλε την παραπάνω ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν πρωινές ώρες του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση βάρκας στην οποία επέβαινε σημαντικός αριθμός αλλοδαπών και έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Ρόδου.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της εν λόγω βάρκας, από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή «Κάμειρος Σκάλα» της Ρόδου, με τους  δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πλήρωμα σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο Κυβερνήτης της βάρκας που τους μετέφερε, διέφυγε κολυμπώντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ακολούθησαν έρευνες από ξηράς με περιπολικό όχημα από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, το οποίο και κατάφερε να εντοπίσει τον 31χρονο αλλοδαπό από το Μπουρούντι, επί της επαρχιακής οδού Καλαβάρδων – Έμπωνα στην ευρύτερη περιοχή της Καμείρου Σκάλας Ρόδου.

Ο αλλοδαπός αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο Κυβερνήτης και συνελήφθη, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Ο 31χρονος απολογήθηκε όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

rodiaki.gr