Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής - Πειραιά ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα από τους  αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες  για την ύπαρξη αμιάντου στο κτήριο της Ακτής Βασιλειάδη που υπηρετούν άνω των 1.000 ατόμων.


Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει :

«Η Ένωσή μας έγινε αποδέκτης καταγγελιών για την ύπαρξη αμιάντου (υλικό επικίνδυνο και καρκινογόνο) εντός του κτιρίου ΥΝΑΝΠ όπου υπηρετούν άνω των 1.000 ατόμων Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού , ενώ σε καθημερινή βάση δέχεται ικανό αριθμό επισκεπτών.

Τα ανωτέρω μνημονεύτηκαν σήμερα Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 στον κύριο Υπουργό Κουβέλη Φώτιο Φανούριο,  παρουσία και του Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ κυρίου Τεμπονέρα Διονύσιο και αιτηθήκαμε την διερεύνηση από αρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες (Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας «ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.») για τυχόν ύπαρξη αμιάντου εντός του κτιρίου ΥΝΑΝΠ .

Τόσο ο κύριος Υπουργός όσο και ο κύριος Γενικός Γραμματέας δήλωσαν αρχικά άγνοια επί του θέματος ενώ παράλληλα διαπίστωσαν τη σοβαρότητα των καταγγελλομένων και εμφανίστηκαν θετικοί στο να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων και των επισκεπτών».