Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο

Αγωνία συνεχίζει να επικρατεί στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς 20 μέλη του πληρώματος 

έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό.

Συνεχίζεται η «οδύσσεια» για τους 383 ναυτικούς από 13 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο βρίσκεται μεταξύ Ψυττάλειας και Σαλαμίνας.

Οι ναυτικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι εξ αυτών είναι θετικοί και πόσοι δεν έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Δύο ναυτικοί έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο και νοσηλεύονται.

Σημειώνεται ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού των αλλοδαπών ναυτικών, ωστόσο η διαδικασία αυτή «πάγωσε» όταν το Σάββατο (28/03) διαπιστώθηκε ότι ένας 72χρονος ναυτικός από την Ελβετία είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται η διαδικασία επαναπατρισμού να συνεχιστεί για όσους δεν έχουν νοσήσει. Μέχρι τότε το πλοίο θα εξακολουθήσει να βρίσκεται σε καραντίνα.

Σημειώνεται πως το πλοίο είχε ξεκινήσει από το Τσεσμέ της Τουρκίας και στις 14 Μαρτίου έφτασε στο Καντίθ της Ισπανίας, όπου όμως δεν του επετράπη ο ελλιμενισμός.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στη Μάλτα για ανεφοδιασμό αρόδου και στις 21 Μαρτίου επέστρεψε στο Τσεσμέ, όπου και εκεί του απαγορεύτηκε ο κατάπλους.

Το πλοίο απέπλευσε και από την Τουρκία για να φτάσει στον Πειραιά στις 22 Μαρτίου, όπου και παραμένει στα ανοιχτά. Με τα 20 κρούσματα μέχρι στιγμής και με το πλήρωμα να ελέγχεται.

megatv.com