Με δημόσια ανάρτηση του στο fb ο πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ σχολιάζει δεικτικά την εν γένει κατάσταση στο Λιμενικό γίγνεσθαι...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΝΟΜΟΥΣ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 250 ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΥΤΕ ΤΟ 20% ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΝΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ,, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ Μέλος ΔΣ ΕΠΛΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / Αντιπρόσωπο ΠΟΕΠΛΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ Χρήστο .


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΠΕΑΛΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΕΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΑΣ κ. ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ,ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΈΦΩΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ..... ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ .....ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΙΤΗΜΑ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ...!


ΘΥΜΙΖΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΔΕΜ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ........!!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ Μέλους ΔΣ ΕΠΛΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / Αντιπρόσωπου ΠΟΕΠΛΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ Χρήστου
Διπλωματούχοι ΑΕΝ εκ σχολής Λ/Φ

Θεσσαλονίκη 07-01-2019

ΠΡΟΣ: 1) ΠΟΕΠΛΣ
2) Μέλη ΔΣ ΠΟΕΠΛΣ

Θέμα: «Διπλωματούχοι ΑΕΝ εκ σχολής Λ/Φ».

Υπάρχει μια κατηγορία συναδέλφων μας, οι οποίοι αν και προέρχονται από την σχολή Λ/Φ χρησιμοποιούνται ως κυβερνήτες και μηχανικοί στα περιπολικά σκάφη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ κατ’ εξαίρεση μια και δεν προβλέπεται για τον βαθμό τους, αλλά λόγω του ότι έχουν πτυχίο πλοιάρχου ή μηχανικού από ΑΕΝ.

Οι συνάδελφοί μας όμως αυτοί, δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση και τα ίδια δικαιώματα, σε αντίθεση με τους αντίστοιχους κυβερνήτες και μηχανικούς εκ ΣΔΥΛΣ και εκ ΣΝΔ. Η φοίτηση τους στην ΑΕΝ δεν αναγνωρίζεται ως πραγματικός χρόνος Υπηρεσίας και δεν προάγονται νωρίτερα ως Ε.Ο.Θ. όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τους ΥΠΑΞ και ΑΞ. Άδικο από τη στιγμή που έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, έχουν τις ίδιες ευθύνες και κάνουν την ίδια ακριβώς «πλωτατζίδικη» δουλειά.

Ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους αλλά και για του περί δικαίου αισθήματος, οφείλει η ΠΟΕΠΛΣ να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση (ως κάτωθι) προς την φυσική και πολιτική μας ηγεσία με την οποία να τους αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία η φοίτησή τους στην ΑΕΝ, αλλά και να βγαίνουν εκτός οργανικών θέσεων με αναδρομική ισχύ όλα τα στελέχη που εμπίπτουν στις διατάξεις της.

«Όποιος διπλωματούχος πλοίαρχος ή μηχανικός (ΑΕΝ) προέρχεται από την σχολή Λ/Φ (ασχέτως αν το πτυχίο ήταν προϋπόθεση κατάταξης στη σχολή Λ/Φ) και χρησιμοποιείται ή χρησιμοποιήθηκε κατ’ εξαίρεση σε πλωτά (κατηγορίας Α2 και άνω) του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ ως κυβερνήτης ή μηχανικός για χρονικό διάστημα τριών ή και περισσότερων ετών, προάγεται στον βαθμό του Ανθυπασπιστή Λ.Σ. με την συμπλήρωση 19 ετών πραγματικής Υπηρεσίας συμπεριλαμβανόμενης της σχολής Λ/Φ και της φοίτησης στην ΑΕΝ, 23 ετών στον βαθμό του Σημαιοφόρου ΛΣ, 27 ετών στον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου ΛΣ, 31 ετών στον βαθμό του Υποπλοιάρχου ΛΣ και 35 ετών στον βαθμό του Πλωτάρχη ΛΣ».

Υ.Γ.: Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στο Σώμα μας, ο κυβερνήτης ή ο μηχανικός ενός σκάφους να είναι κατώτερος από το πλήρωμα του !!!

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος

Μέλος ΔΣ ΕΠΛΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / Αντιπρόσωπος ΠΟΕΠΛΣ