Στην φύλαξη των χώρων του ΟΑΣΑ, αναμένεται να «πέσουν» και οι άντρες του Λιμενικού Σώματος ως αντιστάθμισμα των καρτών ελεύθερης επιβίβασης που έλαβαν από τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, για την παραχώρηση χρήσης των καρτών το Λιμενικό Σώμα αναλαμβάνει να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την παροχή μέτρων τάξεως και ασφάλειας των χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου της ΟΣΥ καθώς και σε άλλου χώρου αρμοδιότητας και ευθύνης του ΟΑΣΑ, όπως και την υποβοήθηση στην εκτέλεση υποστηρικτικών δράσεων αναγκαίων για το έργο του, σε περιοχές αρμοδιότητας του ΛΣ.

Ειδικότερα, αναφέρονται ενδεικτικά η φύλαξη τερματικών στάσεων της ΟΣΥ, η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, σημείων αυτόματης πώλησης εισιτηρίων ΟΑΣΑ εντός λιμένων, η διευκόλυνση κυκλοφορίας μεταφορικών μέσων ΟΑΣΑ στη χερσαία ζώνη λιμένος αλλά και η φιλοξενία προωθητικού διαφημιστικού υλικού του Οργανισμού σε λιμενικά καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη απόφαση υπάρχει και με την Ελληνική Αστυνομία, με την οποία προβλέπεται η φύλαξη των σταθμών της γραμμής του μετρό 1,2 και 3, ασχέτως αν η ΣΤΑΣΥ έχει προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας.

Αναστασία Βαμβακά