Παραθέτουμε την παρέμβαση της ΕΠΛΣ/Κεντρικής Ελλάδος:

Για ακόμη μια χρονιά η Ένωση μας γίνεται αρνητικός αποδέκτης μιας λανθασμένης επιλογής που έχει να κάνει με τη μείωση των οργανικών θέσεων και την υποχρεωτική εφαρμογή του Καλλικράτη.

Από το 2014 βιώνουμε τη διαρκή αποψίλωση των υπηρεσιών μας χωρίς αυτό να έχει όριο και μέτρο.

Ήμασταν οι πρώτοι που διαμαρτυρηθήκαμε για την μείωση των Οργανικών θέσεων , είμαστε οι πρώτοι και ίσως οι μόνοι που επισήμως αντιδράσαμε έντονα για τις νέες αρμοδιότητες σε αιγιαλό και παραλία.


Όπως και το 2014 έτσι και φέτος η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ενοχλήθηκε από τη στάση μας υποστηρίζοντας ότι τόσο ο Καλλικράτης όσο και οι αρμοδιότητες σε αιγιαλό και παραλία θα αποτελέσουν το μέσο για την εξέλιξη του Σώματος.

Δυστυχώς όμως για ακόμη μια φορά τα όσα μεγαλεπήβολα σχέδια προβλήθηκαν ως "τομές " , στην πραγματικότητα οδήγησαν στη συρρίκνωση του Σώματος.

Όμως αντί να ενισχύεται το Λ.Σ. με αύξηση των οργανικών θέσεων επιβαρύνεται με νέες αρμοδιότητες.

Και όλα αυτά όταν διαρκώς μειώνεται το προσωπικό που υπηρετεί στούς Νομούς Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Λαρίσης ,ενώ από τα νησιά των Β.Σποράδων κανεις συνάδελφος δεν μετατίθεται ,για φέτος ,αν και αρκετοί ήταν αυτοί που δικαιωματικά δήλωσαν την επιθυμία τους για μετάθεση.

Μας ενοχλεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι συνάδελφοι που κλήθηκαν για δεύτερη φορά να υπηρετήσουν το "αγροτικό " τους στα νησιά του Αιγαίου θα παραμείνουν για ένα ακόμη έτος εκεί,χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής στο τόπο επιλογής τους αισθανόμενοι την αδικία στο έπακρο.

Μάλλον αναπάντητο θα μείνει και το ερώτημα: πότε θα υπηρετήσουν στον τόπο συμφερόντων τους όσοι από την κατάταξη στο Λ.Σ. , βλέπουν το σπίτι τους με το " κιάλι".

Και αφού τα ερωτήματα μας δεν βρίσκουν απαντήσεις ήρθε η στιγμή που θα πρέπει να αντικρίσουμε την αλήθεια με ρεαλισμό καθώς ο σχεδιασμός του 2013-14 απέτυχε .

Μα πως θα μπορούσε να λογιστεί ως επιτυχής αφού ως αποτέλεσμα είχε:
• την αποψίλωση και κατάργηση των υπηρεσιών της περιφέρειας ,
• την αδυναμία ενίσχυσης των Λιμεναρχείων του Αιγαίου που μέχρι και σήμερα λειτουργούν υποστελεχωμένα και
• τον υπερσυγκεντρωτισμό του κέντρου που εν έτει 2019 παρουσιάζει κενά στη στελέχωση!!!

Θα πρέπει να τονιστεί ότι τα ανωτέρω , μέσα από ένα σύστημα αριθμών και ποσοστώσεων έχουν εγκλωβίσει τους εκπροσώπους του συνδικαλισμού σε ένα άκομψο ρόλο διεκπεραιωτή.

Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως ακόμη και το σύστημα μεταθέσεων να εκσυγχρονιστεί δεν θα μπορεί να δώσει ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Συμπέρασμα:
Επιτακτική η αύξηση των οργανικών θέσεων στις 10.250, άμεσα οι προσλήψεις και υποχρεωτική η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών εκεί που απαιτείται.

Είμαστε υποστηριχτές των συλλογικών δράσεων και ενισχύουμε κάθε λύση όταν έχει βάση της το σύνολο. Δεν θα προσεγγίσουμε το θέμα των μεταθέσεων με χαρακτήρα "τοπικιστικό" όμως απαιτούμε την ίση αντιμετώπιση με δίκαιους όρους και κανόνες για κάθε συνάδελφο.


                                  Ο Πρόεδρος             Ό Γ.Γραμματέας

              Κυράνης Κωνσταντίνος  Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος