Ακυβερνησία θαλαμηγού και περιπέτεια με αίσιο τέλος για 12 επιβάτες στη Μύκονο.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για ακυβερνησία του Θ/Γ “CONCEPTUM” σημαίας Η.Π.Α., λόγω διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Στο σκάφος επέβαιναν δώδεκα αλλοδαποί, ενώ το περιστατικό σημειώθηκε ενώ έπλεε μεταξύ Μυκόνου και Δήλου.

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Μυκόνου και στην περιοχή έσπευσαν, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032 καθώς και το Ε/Γ-Λάτζα “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ” Ν.Π. 12419, το οποίο ρυμούλκησε το “CONCEPTUM” στο αγκυροβόλιο του όρμου “ΟΡΝΟΣ”.

Αφού επιβιβάστηκαν τρεις  εκ των επιβαινόντων στο περιπολικό σκάφος Λιμενικού και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία “ΟΡΝΟΣ”, θεωρήθηκε αναγκαία η μεθόρμισή του στο νέο λιμάνι Μυκόνου, λόγω απώλειας μιας άγκυράς του.

Ως εκ τούτου, στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους  και κατέπλευσε με ασφάλεια στο νέο λιμάνι Μυκόνου, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “CONCEPTUM” μέχρι τη διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

https://cyclades24.gr/